Διεθνή

Άστραψε και βρόντηξε κατά των ΗΠΑ ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Άστραψε και βρόντηξε κατά των ΗΠΑ ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Ρωσία δεν είναι εκείνη που πυροδότησε την κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ, στην Αγία Πετρούπολη, επιρρίπτοντας ευθέως της ευθύνη της ανάφλεξης στην περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση περνούν την πιο κρίσιμη φάση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή αισιόδοξος για τη μεταξύ τους συνεργασία στο μέλλον. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Δύση δεν πρέπει να επεμβαίνει στα ρωσικά συμφέροντα και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει στη Ρωσία με τελεσίγραφα.
Αναφερόμενος στην κρίση στην Ουκρανία, ο Πούτιν πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στη Δύση υποστηρίζοντας ότι μόνο εκείνη μπορεί να επηρεάσει το Κίεβο. «Από τη στιγμή που θα βρεθεί πολιτική λύση, δεν θα υπάρχουν όπλα στην Ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.
Οι χώρες της Δύσης έχουν επιβάλει μία σειρά από οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, για τον ρόλο της και τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

 
 
 
Πηγή: newrussia.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν