Διεθνή

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν γυναίκα την ώρα που γεννούσε

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν γυναίκα την ώρα που γεννούσε

Οι ισλαμιστές δολοφόνοι της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν μία γυναίκα την ώρα που γεννούσε, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, ενώ δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πόλη Μπάγκα και την Ντορόν Μπάγκα, που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, αποκαλύπτουν την κλίμακα της επίθεσης.
Η Αμνηστία ανακοίνωσε ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που εξαπέλυσαν πριν από λίγες μέρες στην Μπάγκα οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ, ανέφερε ότι η έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά που εβλήθησαν αδιακρίτως από τα οποία σκοτώθηκαν και μικρά παιδιά.
«Το μισό σώμα του βρέφους είχε βγει από το σώμα της και εκείνη την ώρα η γυναίκα σκοτώθηκε», περιγράφει ο άνθρωπος αυτός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εκατοντάδες άνθρωποι, ίσως και περισσότεροι, ενδεχομένως να έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη επίθεση στις 3 Ιανουαρίου που λέγεται ότι είχε στόχο πολίτες που βοηθούν εθελοντικά τον στρατό.
«Σκότωσαν τόσο πολλούς ανθρώπους. Είδα ίσως και περί τους 100 να σκοτώνονται εκείνη την ημέρα στην Μπάγκα. Έτρεξα να κρυφτώ μέσα στους θάμνους. Την ώρα που τρέχαμε, πυροβολούσαν και σκότωναν», λέει ο άνδρας αυτός που είναι στα 50 του.
Μία γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας προσθέτει: «Δεν ξέρω πόσα αλλά υπήρχαν πτώματα όπου κι αν κοίταζες».
Οι μαρτυρίες των κατοίκων συμβαδίζουν με τους ισχυρισμούς τοπικών αξιωματούχων που κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών, αλλά και με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων στο Γαλλικό Πρακτορείο για πτώματα σε αποσύνθεση να κείτονται στους δρόμους.
Ένας άνδρας, ο οποίος ξέφυγε από την Μπάγκα αφού κρυβόταν επί τρεις ημέρες, είπε ότι «περπατούσε πάνω σε πτώματα», καθώς προσπαθούσε να διαφύγει μέσα από τους θάμνους.
Την ίδια ώρα, αεροφωτογραφίες των δύο πόλεων, στις οποίες έχουν σημειωθεί στο παρελθόν συγκρούσεις, ελήφθησαν μία ημέρα πριν από την εισβολή των ισλαμιστών και τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση, αφότου οι αντάρτες ισοπέδωσαν σπίτια και επιχειρήσεις.
«Αυτές οι λεπτομερείς φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις διαστάσεις της καταστροφής στις δύο πόλεις, μία εκ των οποίων σχεδόν εξαφανίστηκε από τον χάρτη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών», ανακοίνωσε ο ερευνητής της Αμνηστίας σε θέματα της Νιγηρίας, ο Ντάνιελ Έιρ.
νιγηρια
νιγηρια2
 
Πηγή: hellasforce.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν