Διεθνή

Δεν το χωράει ο νους… Αυτό που δεν αποκαλύπτουν για τον ρόλο της Monsanto στην Ουκρανία…

Δεν το χωράει ο νους… Αυτό που δεν αποκαλύπτουν για τον ρόλο της Monsanto στην Ουκρανία…

H Βιοτεχνολογία αποτελεί «κλειδί» στα τεκταινόμενα της Ουκρανίας και του πολέμου που διεξάγεται στη χώρα…
Η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προσφέρουν την αμέριστη βοήθεια τους στη βιοτεχνολογία η οποία… τρέχει τον τελευταίο πόλεμο στην Ουκρανία. Μην κάνετε το λάθος και πιστέψετε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα είναι βαθιά συνδεδεμένο με τα συμφέροντα των Monsanto, Dow, Bayer και άλλων μεγάλων «παικτών» του χώρου στο παιχνίδι των τροφίμων.
Η Monsanto έχει ένα γραφείο στην Ουκρανία. Αν και αυτό δεν φωνάζει την «ενοχή» του, δεν ξεφεύγει από την πολιτική του στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος θέτει τις βάσεις σε χώρους που θέλουν οι ΗΠΑ να αποκτήσουν πολιτικό έλεγχο. Το άνοιγμα του γραφείου αυτού, εντελώς τυχαία, συνέπεσε με τις αρπαγές γης, με δάνεια από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα σε μία από τις πιο μισητές επιχειρήσεις του κόσμου – όλα για την υποστήριξη της βιοτεχνολογίας τους.
Μέχρι πρότινος, υπήρχε μια απαγόρευση σχετικά με την ιδιωτική ιδιοκτησία γης στη χώρα… Αλλά την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε η Monsanto να επιβάλει τον δικό της τρόπο σε ότι αφορά την ιδιοκτησία στην Ουκρανία.
Στην πραγματικότητα, μέσω των πολιτικών ελιγμών του ΔΝΤ, δόθηκαν στην Ουκρανία με τη μορφή δανείου 17 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μόνο εάν τα ρίξει στην βιοτεχνολογική γεωργία και στην πώληση των δηλητηρίων και χημικών ουσιών της Monsanto. Καταστρέφοντας έτσι τα χωράφια της χώρας που είναι από τα πιο παρθένα σε όλη την Ευρώπη.
Πλέον οι έμποροι γεωργικών μηχανημάτων, η Deere, μαζί με τους παραγωγούς σπόρων Dupont και Monsanto, θα έχουν μια περίοδο ακμής στην Ουκρανία
Με το πρόσχημα της «ενίσχυσης», το σύστημα βάζει χέρι και στα μεγάλα γεωργικά πλούτη της Ουκρανίας. Για να καταλάβετε, η χώρα αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο του καλαμποκιού και τον πέμπτο μεγαλύτερο εξαγωγέα σίτου. Η Ουκρανία έχει πλούσιο, βαθύ, μαύρο χώμα στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν τα πάντα. Και έχει την ικανότητά να παράγει μεγάλες ποσότητες γενετικά τροποποιημένων σπόρων, γεγονός που κάνεις τις εταιρείες βιοτεχνολογίας να σπεύδουν για «επενδύσεις” στην Ουκρανία
Στην ουσία, η πραγματική «ελεημοσύνη» δεν είναι άλλη από τις «αγροτικές μπίζνες» των ΗΠΑ που ήρθαν μέσα από τους όρους του δανείου ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία εκτός από το άνοιγμα της χώρας προς τις Γενετικά Τροποποιημένες Καλλιέργειες θα άρει ακόμα περισσότερο τα εμπόδια για την πώληση της πλούσιας Ουκρανικής γης στον ιδιωτικό τομέα.
 
Πηγή: hellasforce.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν