Διεθνή

Deutsche Welle: Να στραφεί στη Ρωσία η Ελλάδα για να βγει από το αδιέξοδο

Deutsche Welle: Να στραφεί στη Ρωσία η Ελλάδα για να βγει από το αδιέξοδο

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί να στραφεί προς την Ρωσία για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο καταθέτει σε άρθρο της η Deutsche Welle.
Υπό τον τίτλο «Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;» («Will Russia bail out Greece?») η DW επικαλείται την ανακοίνωση της ΕΚΤ και υποστηρίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να στραφεί προς τη Μόσχα προκειμένου να βρει διέξοδο από το σπιράλ χρέους στο οποίο βρίσκεται.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα – την οποία τοποθετεί πιθανόν στις 9 Μαΐου – για να συζητήσει ενδεχόμενο «πακέτο στήριξης» από το Κρεμλίνο. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν αξιωματούχοι τόσο από την Αθήνα όσο και από τον Κρεμλίνο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κ. Τσίπρα και Πούτιν.
Η κίνηση της πρόσκλησης, σύμφωνα με την DW «επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο το Κρεμλίνο να επιθυμεί να σώσει την Ελλάδα από το χείλος της χρεοκοπίας, καθώς η νέα, αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας εξακολουθεί να διαφωνεί με τους πιστωτές της. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με στόχο να διαπραγματευθεί εκ νέου τον τρόπο αποπληρωμής του τεράστιου χρέους της χώρας».
 
Πηγή: triklopodia.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν