Διεθνή

Εκατοντάδες Νazi, μέλη των SS και 3ου Ράιχ ζουν και παίρνουν σύνταξη από τις ΗΠΑ!

Εκατοντάδες Νazi, μέλη των SS και 3ου Ράιχ ζουν και παίρνουν σύνταξη από τις ΗΠΑ!

Στα 20,2 εκατ. δολάρια υπολογίζονται οι συντάξεις που πληρώνει το αμερικανικό κράτος σε πρώην Γερμανούς Ναζί και ανθρώπους που πιστεύεται ότι συνεργάζονταν με το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ.
Σύμφωνα με το Associated Press investigation…
πάνω από 130 ύποπτοι για συνεργασία με τους Nazi, τα SS και άλλες μονάδες του 3ου Ράιχ ζουν στις ΗΠΑ και παίρνουν σύνταξη από το αμερικανικό κράτος, που στις περισσότερες των περιπτώσεων αγνοεί το παρελθόν τους.
Οι συντάξεις που έχουν πληρωθεί από το 1962 έως το 2015 στους πρώην Νazi είναι πολύ περισσότερες από τα 20,2 εκατ. δολάρια.
Το μεγάλο ύψος των παροχών οφείλονταν ότι το αμερικανικό δημόσιο δεν υπολόγιζε το κύμα εισόδου πρώην Nazi στην χώρα, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 10.000 Νazi να έχουν καταφύγει στις ΗΠΑ, μετά το τέλος του πολέμου.
Πολλοί μετανάστες από την Ευρώπη και την Γερμανία, για να εισέλθουν στις ΗΠΑ, είπαν ψέματα για το ναζιστικό παρελθόν τους με αποτέλεσμα να μπορέσουν να μεταναστεύσουν και να γίνουν αργότερα Αμερικανοί πολίτες.
Οι ΗΠΑ, άργησαν να αντιδράσουν, αφού έπρεπε να φτάσει το 1979 για να δημιουργηθεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης μια ειδική ομάδα ελέγχου και εξεύρεσης των πρώην Nazi, που ζούσαν εντός του αμερικανικού κράτους και πληρώνονταν από αυτό.
Η έρευνα έδειξε ότι 133 άτομα που είχαν σχέση με το 3ο Ράιχ δούλευαν και άλλοι πήραν σύνταξη στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το AP το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ακολούθησε την νομική οδό, ώστε να πιέσει τους ύποπτους ναζιστές να φύγουν από τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα την διατήρηση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Αν οι Νazi έφευγαν εθελοντικά, θα κρατούσαν την σύνταξή τους.
Μέχρι τον Μάρτιο του 1999, είκοσι οκτώ ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου, υπηρετώντας στο ναζιστικό στρατόπεδο, είχαν συγκεντρώσει 1,5 εκατ. δολάρια σε πληρωμές συντάξεων, πριν φύγουν από τις ΗΠΑ.
Οι Arthur Rudolph και John Avdzej, ήταν οι πρώτοι Nazi που υπέγραψαν συμφωνία με το αμερικανικό κράτος, έφυγαν από τις ΗΠΑ με την θέλησή τους και κράτησαν την σύνταξή τους.
Σύμφωνα με την υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, 5,6 εκατ. δολάρια πληρώθηκαν σε 38, πρώην ναζιστές, πριν αυτοί απελαθούν από τις ΗΠΑ.
Ενενήντα πέντε ύποπτοι για συνεργασία με τους Nazi δεν απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, γιατί απλά δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ υπολογίζεται ότι είχαν εισπράξει 14,5 εκατ. δολάρια σε συντάξεις.
Με την ψήφιση νόμου, σταμάτησαν οι πληρωμές συντάξεων σε πρώην ναζιστές.
Πάντως ακόμα και σήμερα το αμερικανικό κράτος πληρώνει έναν πρώην συνεργάτη των Nazi αφού δεν έχει αποδειχτεί νομικά η συμμετοχή του στο καθεστώς του Χίτλερ ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, υποστηρίζει πως και για τους 133 δεν υπάρχουν ενδείξεις ναζιστικής δράσης.
 
Πηγή: greece-report.blogspot.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν