Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Μακεδονίας: Καθημερινοί Ήρωες

Η Θάλεια στο Α.Τ Άργους Ορεστικού

Της Θάλειας Χούντα

Τα οδοιπορικά – αφιερώματα στη δράση των Ελλήνων Αστυνομικών που πραγματοποιώ ανά την Ελλάδα μου χαρίζουν, εκτός από σημαντικό δημοσιογραφικό υλικό, μαθήματα ζωής μιας και κάθε προσωπική μου επαφή με το έργο και τις εμπειρίες κάθε Έλληνα αστυνομικού έχει πραγματικά να μου διδάξει , προσθέτοντας και μια υπέροχη σελίδα στο βιβλίο των εμπειριών μου.

Το πρόσφατο ταξίδι μου στην Δυτική Μακεδονία , μου έδωσε την δυνατότητα να επισκεφθώ Αστυνομικά Τμήματα περιοχών , τις οποίες για πρώτη φορά γνώριζα και να συναντηθώ με τους υπηρετούντες εκεί . Άργος Ορεστικό, Σέρβια, Κορέστεια, Πτολεμαΐδα.

Οι στιγμές μου μαζί τους υπήρξαν μοναδικές, αφού οι συζητήσεις μας σχετικά με το έργο τους, εκτός από ανεξάντλητες, υπήρξαν έντονες και συναισθηματικές . Οι αφηγήσεις τους για τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών και το καθημερινό τους αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών, με έκανε να συνειδητοποιήσω το τεράστιο απόθεμα ψυχής που διαθέτουν. Παρά τους μισθούς πείνας και την σοβαρότατη έλλειψη απαραίτητων υλικών και ανθρώπινων πόρων, οι ένστολοι αυτοί δίνουν το καλύτερο τους εαυτό, τη ζωή τους την ίδια, έχοντας ως μοναδικό τους γνώμονα την αγάπη τους για τη πατρίδα και το καθήκον.

ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ: Η Θάλεια στο Α.Τ Άργους Ορεστικού

Την ώρα που η πατρίδα μας, σε κάθε επίπεδο, καταρρέει και όπου το αύριο διαφαίνεται τόσο ζοφερό , την ώρα που η οργανωμένη πολιτεία παραμένει απούσα σε οποιαδήποτε μορφή στήριξης στην ένστολη καθημερινή μάχη , αυτοί οι άνθρωποι πραγματοποιούν στην κυριολεξία καθημερινά “θαύματα”.

Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι οι έλληνες αστυνομικοί θυσιάζουν τον εαυτό τους κάθε ημέρα. Όταν ξεκινούν την καθημερινή τους υπηρεσία δεν γνωρίζουν αν το βράδυ θα γυρίσουν ζωντανοί πίσω στο σπίτι και στην οικογένεια τους. Θυσιάζονται για να μπορεί ο ελληνικός λαός να ζει με ασφάλεια και να απολαμβάνει το αγαθό της Ελευθερίας.

Τέτοιοι άνθρωποι, καθημερινοί ήρωες, αποτελούν την τεράστια πλειοψηφία του σώματος.

Δικό μου χρέος είναι ένα να αναδείξω αυτούς τους καθημερινούς ήρωες, που δίνουν τη ζωή του σε ολόκληρη τη χώρα , ως ελάχιστη πράξη ανταμοιβής και ηθικής, πάνω απ΄όλα, αναγνώρισης στο δύσκολο καθημερινό τους αγώνα.

ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ: Η Θάλεια στο Α.Τ Σερβίων

 

ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ: Η Θάλεια στο ΤΣΦ Κορεστέων

ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ: Η Θάλεια στο Α.Τ Πτολεμαΐδας

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν