Διεθνή

H Κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ματαιώνει τις συνομιλίες με τους φοιτητές

5C3E9BA422046384F450F1D769AD63DC

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες συνομιλίες με εκπροσώπους των φοιτητών καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της πολιτικής κρίσης στην επαρχία αυτή της Κίνας, μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις με αιτήματα μεγαλύτερες πολιτικές ελευθερίες και την παραίτηση του κυβερνήτη Λεούνγκ Τσουν-γινγκ.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μερικές ώρες αφού βουλευτές απαίτησαν να γίνει έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι ο Λεούνγκ έλαβε αμοιβή 6,4 εκατ. δολαρίων από μια επιχείρηση ενόσω βρισκόταν σε δημόσιο αξίωμα.

Οι φοιτητές που ηγούνται του κινήματος αμφισβήτησης κάλεσαν κι άλλους πολίτες να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις, αντιδρώντας στην κυβερνητική αυτή κίνηση.
Ο Άλεξ Τσόου, ηγέτης της Ένωσης Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν και να εντείνουν τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις στην πόλη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις έχει μειωθεί σημαντικά, μετά το αποκορύφωμα των διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης υπό τον Λεούνγκ, η Κάρι Λαμ, δήλωσε νωρίτερα πως ακυρώνονται οι συνομιλίες, κρίνοντας ότι είναι αδύνατον να διεξαχθεί εποικοδομητικός διάλογος με την Ένωση Φοιτητών.

Πηγή: http://www.geopolitics.com.gr/

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν