Διεθνή

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον ISIS για να δημιουργήσουν το κράτος του Κουρδιστάν

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον ISIS για να δημιουργήσουν το κράτος του Κουρδιστάν

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή  Φαζίλ  Αλτάι , η δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα της δύσης και ειδικά των ΗΠΑ , για τα  τεράστια συμφέροντα τους στην περιοχή αυτή. Το γεγονός αυτό θα πυροδοτήσει πολλές και μεγάλες  ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, από  τα εμπλεκόμενα κράτη της  Συρίας,  του Ιράκ ,  της Τουρκίας και ίσως ενδεχομένως του Ιράν. ( έχει και εκεί Κούρδους μην το ξεχνάμε).
Το τουρκικό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής , αναφέρει  σε έκθεση του , η οποία στην ουσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ,  ότι η  συνένωση των Κούρδων σε τρεις τουλάχιστον χώρες, αποτελεί άμεσο στόχο , για την εκπλήρωση των εθνικών πόθων του κουρδικού λαού για κράτος, αναφέρει τουρκικό άρθρο .
kyrda
Τα  δεδομένα σύμφωνα  με το άρθρο είναι τα εξής:
-Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κατά κόρον  αεροπορική υποστήριξη, για να ενισχύσουν του Κούρδους της Συρίας  YPG  και του  ΡΚΚ εναντίον των ισλαμιστών. Μπορούμε να δούμε αυτό, με αποκλειστική παροχή βοήθειας στους Κούρδους, αλλά όχι σε άλλες αραβικές ομάδες.
-Ο ισλαμικός στρατός ISIS « κατασκευάστηκε»  από τις ΗΠΑ το 2003 κατά την διάρκεια της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ  . Η οργάνωση αυτή (ISIS) πήρε ξαφνικά τόσο μεγάλη έκταση ,  διότι τα μέσα ενημέρωσης έκαναν τα στραβά μάτια στα αρχικά στάδια  της «οργάνωσης» και στελέχωσης της οργάνωσης αυτής , «βαφτίζοντας» τα στελέχη της  ως «Σύρους αντάρτες» κατά του Άσαντ. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ επέλεξαν στην συνέχεια  να προβάλουν και να εκθειάζουν  ιδιαίτερα  τις  ηρωικές μάχες, αλλά και την ζωή  των Κούρδων των οργανώσεων  YPG / ΡΚΚ.
kyrd
Η Τουρκία έδωσε υποστήριξη στην οργάνωση  YPG , και στους Κούρδους Πεσμεργκά , από το τουρκικό έδαφος  .
-Η Τουρκία επίσης  δεν βοήθησε  τους  Άραβες και  τους Τουρκομάνους, αφήνοντας τα χωριά τους να καταστραφούν από τις δυνάμεις των Σύρων Κούρδων του YPG , αλλά και των ομοϊδεατών τους του  ΡΚΚ,  ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένα  ομοιογενές Κουρδιστάν στην Βόρειο-Συρία.
-Αν το όλο σχέδιο ολοκληρωθεί η Τουρκία δεν θα έχει πλέον  σύνορα με Σουνίτες Μουσουλμάνους . Αλλά τα σύνορα της  θα  ελέγχονται  από τους Κούρδους, οι οποίοι  θα ελέγχονται με την σειρά τους από το Ισραήλ .!!
-Αν οι ΗΠΑ επιθυμούσαν πραγματικά  να «εξαφανίσουν από προσώπου γης» τον ισλαμικό στρατό  (ISIS), αυτό θα μπορούσε  να γίνει πραγματικότητα  μέσα σε ένα μήνα. Άλλωστε η Ουάσιγκτον το έπραξε στην περίπτωση του « φίλου»  Σαντάμ Χουσείν ,  ο οποίος ήταν πολύ ισχυρότερος στρατιωτικά  από ό, τι είναι ο  ISIS.
Η ουσία σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή είναι ότι οι  Κούρδοι θα αποκτήσουν μεγάλα εδάφη στη Συρία, στο Ιράκ ενώ την ίδια  στιγμή το PKK σε συνεργασία με το  YPG θα ξεκινήσουν  εξέγερση μέσα στην  Τουρκία, ανατρέποντας πολλούς και πολλά. Στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει  κανενός είδους διεθνής  ειρηνευτικής διαδικασίας, από κανέναν  διεθνή οργανισμό !
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, o  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε μεγάλο δίλημα στη Συρία. Αν επέμβει δυναμικά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, θα ενδυναμωθούν οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι έχουν εγκαθιδρύσει μιαν αυτόνομη δομή στο συριακό Κουρδιστάν, κατά μήκος των συνόρων με τη Νότια Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος ανησυχεί ότι αυτό θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο εξελίξεων,  πρώτα αυτονομήθηκε το ιρακινό Κουρδιστάν, θα ακολουθήσει το συριακό, και  τότε δύσκολα θα εμποδίσει η Άγκυρα τους Κούρδους της Τουρκίας να διεκδικήσουν και εκείνοι την αυτονομία τους. Αυτό το «νέο Κουρδικό κράτος » είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν.
Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν διαφορετικές προτεραιότητες στη Συρία. Η Ουάσιγκτον όμως έχει ως προτεραιότητα την πάταξη του Ισλαμικού Κράτους, και την δημιουργία ενός κράτους του Κουρδιστάν , με το οποίο θα ελέγχουν όλη της περιοχή της « εύφορης ημισελήνου» που έλεγαν οι Έλληνες επί Βυζαντίου . Το σχέδιο για την δημιουργία αυτού   του κράτους θα διαλύσει την σημερινή Τουρκία, διότι η χώρα αυτή απέκτησε ηγεμονικές βλέψεις και ιδιότητες πρωτόγνωρες , σε σχέση με την νέα τάξη πραγμάτων. Έτσι θα εκπληρωθούν και οι προφητείες των Αγίων Γερόντων μας , για επιστροφή μας στις  αλησμόνητες πατρίδες μας και στην  ελληνική Μικρά Ασία.
πηγή: pentapostagma.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν