Διεθνή

Οι ΗΠΑ τραβούν το σχοινί – Έτοιμη για αντίποινα η Ρωσία!

Οι ΗΠΑ τραβούν το σχοινί – Έτοιμη για αντίποινα η Ρωσία!

Η Ρωσία είναι πιθανό να προβεί σε αντίποινα εναντίον του Πενταγώνου, μετά την προγραμματισμένη ανάπτυξη των μαχητικών F-22 Raptor στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Vladimir Batyuk, από το Ινστιτούτο αμερικανικών και καναδικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Η πιθανή ανάπτυξη των ΗΠΑ των μαχητικών τους F-22 Raptor στην Ευρώπη θα…
προκαλέσει αναπόφευκτα σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση, η ρωσική πλευρά μπορεί να ανταποκριθεί σε είδος στην κίνηση της Ουάσιγκτον, είπε ο ειδικός στο RIA Novosti.
«Όσο για τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Raptor, η ανάπτυξή τους θα είναι σίγουρα μια επιπλέον ώθηση για τη Μόσχα να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης και λειτουργίας της ρωσικής απάντησης, το πέμπτης γενιάς μαχητικό T-50. Η ρωσική πλευρά μπορεί επίσης να προβεί σε αντίποινα ενάντια σε άλλες παρόμοιες ενέργειες από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους», είπε ο Batyuk.
Υπενθύμισε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν απέκλεισε ότι η Μόσχα μπορεί να αποστείλει επιπλέον τα κινητά πυραυλικά συστήματα μικρού βεληνεκούς Iskander στο Καλίνινγκραντ, σε απάντηση προς την πιθανή ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη.
Όταν ρωτήθηκε για το αν τα F-22 συνιστούν απειλή ενός ριζικά διαφορετικού επιπέδου με τη Ρωσία, ο Batyuk δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα.
«Είναι δύσκολο να πούμε σε ποιο βαθμό αυτά [F-22] τα αεροπλάνα είναι ανώτερα από τα συστήματα που είναι σήμερα σε υπηρεσία στη Ρωσία. Υπό αυτή την οπτική, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα έχει τα απαραίτητα μέσα να εξουδετερώσει την απειλή αυτή», δήλωσε ο Batyuk.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι αυτό θα σημαίνει μια πρόσθετη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων και όπλων στα δυτικά σύνορα με την Ευρώπη, το οποίο, με τη σειρά του, θαα οδηγήσει σε «όχι μόνο πολιτική αλλά και στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ».
Τη Δευτέρα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Deborah Lee James, είπε πως η Ουάσιγκτον εξετάζει την αύξηση του αριθμού των δυνάμεών της στην Ευρώπη, καθώς και την ανάπτυξη των F-22 εκεί στο κέντρο των τεταμένων σχέσεων με τη Ρωσία.
 
 
Πηγή: greece-report.blogspot.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν