Διεθνή

Η συμμαχία ΗΠΑ – Ισλαμιστών δεν είναι κάτι καινούριο για την Μ.Ανατολή…ξεκινάει απο τον πόλεμο του 1999 στα Βαλκάνια

Η συμμαχία ΗΠΑ - Ισλαμιστών δεν είναι κάτι καινούριο για την Μ.Ανατολή...ξεκινάει απο τον πόλεμο του 1999 στα Βαλκάνια

Κοσσυφοπέδιο: Οι Αμερικανοί διαπιστώνουν αύξηση του ισλαμικού εξτρεμισμού
Στην έκθεσή για την τρομοκρατία στο Κοσσυφοπέδιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρει ότι περίπου 200 Αλβανοί του Κοσόβου, έχουν περάσει στη Συρία και το Ιράκ και πολεμούν στο πλευρό των τρομοκρατικών ομάδων του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και στο «Μέτωπο αλ Νούσρα». Από αυτούς περίπου 20 έχουν σκοτωθεί.
«Η απειλή του βίαιου εξισλαμισμού αυξάνεται σταδιακά, σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία και σε αυτό έχουν συμβάλει ξένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που κηρύττουν την ακραία ιδεολογία του Ισλάμ», αναφέρει η έκθεση.
Οι Αμερικανοί ειδικοί διαπιστώνουν ότι οι «εξτρεμιστικές ομάδες» χρησιμοποιούν δραστικά τα κοινωνικά δίκτυα για να διαδώσουν την προπαγάνδα τους και να προβούν σε προσλήψεις νέων μελών», παρόλο αυτά, ακόμη στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχουν παρουσιασθεί τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η έκθεση αναφέρεται, επίσης, στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά μετά τη δημοσίευση του βίντεο που δείχνει τον τρομοκράτη Μουτζαχέρι να αποκεφαλίζει έναν νέο άνδρα στη Συρία.
«Αυτό ώθησε την κυβέρνηση να ξεκινήσει μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας».
Η έκθεση επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, έχει αρχίσει να διερευνά τρόπους για την αντιμετώπιση της ισλαμικής προπαγάνδας, αλλά δεν έχει προβεί, ακόμη, σε κανένα συγκεκριμένο βήμα, όπως σημειώνεται.
 
 
Πηγή: echedoros-a.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν