Διεθνή

Η θρησκευτική και ηθική κατάπτωση της Ευρώπης

Η θρησκευτική και ηθική κατάπτωση της Ευρώπης

Περιοδικό Reflex : Οι δύο κύριες απειλές που θα εξαφανίσουν την Ευρώπη
Σύμφωνα με το τσεχικό περιοδικό «Reflex»,η Ευρώπη διάγει μια περίοδο πτώσης η οποία παρομοιάζεται με αυτής της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Το τέλος της γηραιάς ηπείρου θεωρείται προδιαγεγραμμένο, εμφανίζοντας ως απειλή την Ρωσία και το Ισλάμ. Επισημαίνονται όμως οι θρησκευτικές και ηθικές αξίες στις οποίες εμφυσείται ο ρωσικός λαός, και σύμφωνα με αυτές οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για τον θεό και την πατρίδας τους, κάτι  το οποίο οι Ευρωπαίοι «αγνοούν» παντελώς .
Σύμφωνα με το άρθρο που αναμεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα   inosmi.ru, πλησιάζει πιθανόν  μια ακόμη  κατάρρευση της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει  περισσότερο με έναν κολοσσό που έχει πήλινα πόδια. Είναι πολύ πιθανό ότι η  σύγχρονη μορφή της  γηραιάς ηπείρου όπως την γνωρίζουμε σύντομα  θα πάψει να υπάρχει. Η Ευρώπη είναι  αδύναμη τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, και οι κάτοικοί της έχουν χάσει από καιρό την θέληση να παλέψουν  για τις μελλοντικές γενιές που θα έρθουν. Η παρακμή της κοινωνίας μοιάζει όλο και περισσότερο με την  περίοδο παρακμής της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Στις 24 Αυγούστου του 410, οι γερμανικές ορδές των βαρβάρων  υπό την αρχηγία του Αλάριχου κατέλαβαν την Ρώμη. Οι Χριστιανοί δεν ήταν η αιτία της παρακμής της Ρώμης ( σύμφωνα με πολλούς καλοθελητές) , αντίθετα, αυτοί ήταν  οι απόγονοι της αυτοκρατορίας και, κατά πάσα πιθανότητα  σε αυτούς οφείλεται το γεγονός ότι υπήρξε μια «ώθηση» στην ρωμαϊκή κοινωνία, να παλέψει για να επιβιώσει  όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Έτσι, όταν ο Αλάριχος εισέβαλε στην Ρώμη, η πόλη κατοικούνταν  ήδη από  χριστιανούς, αναγκάζοντας και τον ίδιο να γίνει  χριστιανός.
images
Η εμφάνιση του Αλάριχου στα τείχη της Ρώμης ήταν  το τέλειο σοκ για τους Ρωμαίους, οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι πλέον  δεν είναι αρκετή η  φράση «I – Roman» για να φοβίζουν τους βάρβαρους τότε Γερμανούς από την κατάληψη της πόλης τους. Απλά είναι πραγματικά φρικτός ο τρόπος της πτώσης της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κάτι που μπορούμε να το παρομοιάσουμε με το  σήμερα. Η επιτυχία για την Ευρώπη τότε ήταν ότι ακόμη και σε κρίση, λόγω της μείωσης του πληθυσμού από αρρώστιες είτε  λόγω  μετανάστευσης των λαών, δεν υπήρχε  αντάξιος εχθρός σε ιδεολογικό επίπεδο.
Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι βάρβαροι κατέστρεψαν σχεδόν τα πάντα στην Ρώμη, από την εποχή της πάλαι  Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι ίδιοι  δανείστηκαν τα πολιτισμικά  επιτεύγματα της  , τα οποία ήταν η  θρησκεία και ο πολιτισμό της. Στο τέλος, οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κατέστρεψαν την αυτοκρατορία, στην συνέχεια  ζωντάνεψαν μια νέα  αυτοκρατορία επαναφέροντας τον πολιτισμό σε ένα νέο επίπεδο που  κατέστησε δυνατή την σύγκριση του,  με την  ρωμαϊκή κληρονομιά  του χριστιανικού πολιτισμού, και δια μέσου των αιώνων μέσα από μία συγχώνευση σε έναν ενιαίο ευρωπαϊκό πολιτισμό, ο  οποίος αργότερα έγινε ο Ευρω-Ατλαντικός. ( Εδώ ο Τσέχος αρθρογράφος παραβλέπει  εντελώς τον ελληνικό πολιτισμό, προφανώς ηθελημένα).
Αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ακριβώς η ίδια κατάσταση στην Ευρώπη παρουσιάστηκε στην περίπτωση της παρακμής της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας. Η Ιστορία της Βυζαντινής και της Περσικής αυτοκρατορίας μπορεί να χρησιμεύσει ως μια προειδοποίηση για εμάς, ένα παράδειγμα του πώς η πίεση των μεταναστών και η ισλαμική ιδεολογία θα εξαφανίσει τον  ευρωπαϊκό  πολιτισμό , όπως οι Τούρκου μουσουλμάνοι εξαπλώθηκαν  και κατέστρεψαν τον πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης ή τον σπουδαίο πολιτισμό της Περσίας. Και παρόλο που ορισμένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά  του ισλαμικού πολιτισμού στη συνέχεια εγκρίθηκαν ως σύνολο, αυτοί οι πολιτισμοί που κατακτήθηκαν καταστράφηκαν και αντικαταστάθηκαν με ένα μοντέλο διακυβέρνησης που βασίζονταν στο χαλιφάτο.
Η  Ευρώπη σήμερα είναι  αντιμέτωπη  με δύο τεράστιες απειλές, τονίζει το περιοδικό  . Την  αυξανόμενων φιλοδοξιών  στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας , και την μαζική μετανάστευση  χιλιάδων λαθρομεταναστών από μουσουλμανικές χώρες, μαζί με την εξάπλωση των πιο ριζοσπαστικών μορφών του Ισλάμ.
Στην περίπτωση της Ρωσίας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τονίζει ο Τσέχος αρθρογράφος. Παρά το γεγονός ότι η οικονομική  κατάσταση της Ευρώπης είναι ακόμη καλύτερη από ό, τι στην Ρωσία, η ιστορία διδάσκει ότι οικονομικά ασθενέστεροι  αντίπαλοι μπορούν να καταστρέψουν χώρες  οικονομικά ισχυρότερες. Όσον αφορά τον στρατιωτικό τομέα, ήδη η Ευρώπη διαθέτει μια πολύ αδύναμη θέση , η οποία  αποδυναμώνεται  συνεχώς ακόμη περισσότερο. Στο διεθνές γίγνεσθαι , η Μόσχα  ευρίσκεται σε μέση κατάσταση σε σχέση με την Ευρώπη. Μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού και το τέλος μιας εποχής,  στην Ρωσία «ήρθε» ένα καθεστώς που αναγνώρισε την ανάγκη για την επαναφορά της θρησκείας στους Ρώσους , αναβιώνοντας και πάλι  την Ορθόδοξη Εκκλησία, στην εποχή των Τσάρων, ακόμα και σε  περιοχές που κατοικούνται από μουσουλμάνους και επικρατεί το Ισλάμ.
Έτσι, στην μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σήμερα, μπορείτε να βρείτε ακόμα αρκετά νέους  άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πάνε στον πόλεμο και να πεθάνουν, είτε για την Ορθόδοξη πίστη τους, είτε για τους συνανθρώπους τους και την πατρίδα τους.
Αλλά γιατί πρέπει να πάει στον πόλεμο και να πεθάνουν , οι Ευρωπαίοι ; Για το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων να υιοθετούν παιδιά; Για την υποστήριξη των αμβλώσεων; Για την υποστήριξη της  πολυπολιτισμικότητας; Πώς νομίζετε ότι   οι άνδρες και οι γυναίκες μας θα είναι έτοιμες να πάνε σε ένα  πόλεμο και να πεθάνουν  για μια σύγχρονη κοινωνία; αναρωτιέται ο αρθρογράφος .
images (1)
Ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Τσεχίας  Andor Sandor, δήλωσε  ότι οι πολίτες μας δεν πρόκειται εύκολα να πάνε σε ένα πιθανό πόλεμο και να πολεμήσουν. Οι  άνθρωποι αυτοί δεν πιστεύουν πραγματικά ότι η  επιθυμία   για το κράτος και την κοινωνία αξίζει τον κόπο  να πεθάνει κάποιος. Παρομοιάζει μάλιστα την   περίπτωση της Αυστροουγγαρίας, όπου οι πολίτες οδηγήθηκαν σε έναν πόλεμο στον οποίο δεν επιθυμούσαν .
Η σύγχρονη κοινωνία  αντιμετωπίζει πολλές εσωτερικές κρίσεις, καθώς και δύο απειλές τον ρωσικό ιμπεριαλισμό και την επανεγκατάσταση των μουσουλμανικών μαζών στην Ευρώπη. Οι απειλές αυτές είναι εξίσου σημαντικές, και οι δύο μπορούν να  καταστρέψουν την Ευρώπη . Στη χειρότερη περίπτωση, η Ρωσία θα ενωθεί με τους Μουσουλμάνους. Ποιος λοιπόν θα προστατεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κοινωνία μας; Οι Ευρωπαίοι πολίτες  που δεν πιστεύουν ΠΟΥΘΕΝΑ ή οι Μισθοφόροι;, καταλήγει το δημοσίευμα του περιοδικού.
Το pentapostagma.gr,υπενθυμίζει στους Τσέχους και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες μπορεί να «ξέχασαν» για λίγο της ηθικές και θρησκευτικός αξίες που τους κράτησαν στην ζωή εδώ και 40.000 χρόνια , αλλά τώρα τις  θυμήθηκαν και πάλι, και  σε περίπτωση πολέμου ξέρουν για το το ακριβώς θα  πρέπει να πολεμήσουν. Άλλωστε τους υπενθυμίζουμε, ότι  πριν από 70 χρόνια η μικρή Ελλάδα έδωσε και πάλι παραδείγματα θάρρους και πίστης εναντίων των Ναζί και Ιταλών φασιστών όταν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι «αγνοούσαν» τι σημαίνει να πολεμάς για τον θεό και την πατρίδα σου. τα υπόλοιπα που αναφέρει το άρθρο  τα αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας.
Πηγή: pentapostagma.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν