Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

Ημερίδα για τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Πρώτου Μέρους της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης “Δωρεά Οργάνων–Μεταμοσχεύσεις”

Ημερίδα για τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Πρώτου Μέρους της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης "Δωρεά Οργάνων–Μεταμοσχεύσεις"

Η 14 Ιουνίου του 2015 ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα, όμως ο κόσμος δεν δίστασε να παραβρεθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για να ενημερωθεί και να στηρίξει με την παρουσία του το έργο του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα» .

Ο εξαιρετικός χώρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, άριστα εξοπλισμένος και φιλόξενος μας διατέθηκε αφιλοκερδώς, ενώ η ευγένεια όλων των υπαλλήλων και συνεργατών του Ιδρύματος μας συγκίνησε.

14june2015_2

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ηλιαχτίδα» κα. Ντόρα Κασιμέρη

 

Στοιχεία και στατιστικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας, παρουσιάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της «ηλιαχτίδα».

Τα μηνύματα πολλά και η συγκίνηση μεγάλη, αλλά όταν ανέβηκαν στο βήμα εκπρόσωποι των Νοσοκομείων, μεταμοσχευμένοι και άνθρωποι που ζουν στη λίστα αναμονής μοσχεύματος, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε.

Τις εμπειρίες της μοιράστηκε μία μητέρα, η Μέρσα Κουρασμενάκη, που αναγκάστηκε να δώσει με κίνδυνο της δικής της ζωής μέρος του ήπατός της για να μεταμοσχευθεί στο παιδί της. Ένα χρόνο πριν η “ηλιαχτίδα” έδωσε μάχη με τη γραφειοκρατία, για να μπορέσουν μητέρα και παιδί να φύγουν για Λονδίνο, όπου και πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και ηχηρό. Η ανάγκη για μοσχεύματα είναι επιτακτική, είναι απαραίτητο να βρεθούν περισσότεροι δότες. Καμία ζωή χαμένη! Καμία άλλη μητέρα να μην χρειαστεί να διακινδυνεύσει τη δική της ζωή για να σώσει το παιδί της, που μετά από μία τέτοια διαδικασία τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

14june2015_3

Ψυχή της όλης επιτύχημένης εκδήλωσης, η γλυκιά και εξαίρετη Κοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος κ. Θάλεια Χούντα

Η Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα» ήταν πηγαία και ξεκάθαρη όπως πάντα.  Δεν κρυβόμαστε, δεν τα λέμε με ωραιοποιημένα λόγια. Ο Εθελοντισμός είναι ζήτημα πολιτισμού και η μάχη για τη ζωή είναι καθημερινή.  Απεύθυνε έκκληση προς όλους τους παρευρισκομένους για την ανάγκη εύρεσης δεύτερης στέγης, για τη φιλοξενία ακόμα περισσότερων παιδιών και οικογενειών τους, που δίνουν το δικό τους αγώνα στα νοσοκομεία της Αττικής.

Η βραδιά έκλεισε με μια νότα αισιοδοξίας και χαράς από τη νεανική χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου, που μας ταξίδευσε σε γνώριμες μελωδίες.

14june2015_4

Ο Ποινικολόγος κ. Νίκος Μπούρας και ο Στρατηγός κ. Παναγιώτης Στάθης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου Εύη Μαρινάκη και τη Μαέστρο Αλεξάνδρα Μητσοπούλου.

Πράγματι οι προσπάθειες για να καταφέρουμε ένα επιθυμητό και αξιοπρεπές αποτέλεσμα ήταν πολλές, αλλά δεν τολμήσαμε ούτε να ονειρευτούμε ότι θα μας τιμούσαν με την παρουσία τους τόσοι αξιόλογοι επιστήμονες και φίλοι μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:

 1. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Πατήρ Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδοςκ. Ιερώνυμου.
 2. Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης  Πατήρ  Γεώργιος Ρουσάκης, ως  Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης κκ. Συμεών Κούτσα.
 3. Η Κοινωνική Λειτουργός κ. Χαλβατζά Λίτσα, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή.
 4. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κ. Χρήστος Καπάταης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου.
 5. Ο Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών & Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
 6. Ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Γεώργιος Οικονόμου τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά.
 7. Η Καθηγήτρια κ. Βικτωρία Πέκκα – Οικονόμου του Τμήματος Ο.Δ.Ε. / Πανεπιστημίου Πειραιά.
 8. Η Παιδίατρος – Παιδονεφρολόγος κ. Ανδρομάχη Μητσιώνη,  Δ/ντρια ΕΣΥ στο Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσ/μειου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
 9. Ο Ιατρός κ. Παναγιώτης Καλαμπαλίκης, Δ/ντης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
 10. Ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλής Προιστάμενος Δ/νσης Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
 11. Ο Καθηγητής κ. Αναστάσιος Χατζής, Δ/της της Μ.Ε.Θ. Παίδων του ΜΗΤΕΡΑ, πρώην Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
 12. Ο τ. Δήμαρχος Αλίμου και νυν Δ/ντής ΕΟΕΣ Αμφικτιονία κ. Βασίλης Ξένος.
 13. Ο Ποινικολόγος Νίκος Μπούρας
 14. Ο Στρατηγός Παναγιώτης Στάθης
 15. Ο τ.Γραμματεύς της Περιφερείας  του Ροταριανού Ομίλου κ. Γιάννης Χρυσόγελος
 16. Η κ. Μαριαλένα Αγγελίδου εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποιότητα Ζωής
 17.  Ο κ. Δημήτριος Μαγγίνας Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνεύμονα “ΣυνεχιΖΩ”.
 18. Ο κ. Γιάννης Φίκας, Δ/ντης Δημοσίων Σχέσεων του New York College.
 19. Η κ. Βίβιαν Γκινοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου.

14june2015_5

Η Κοινωνική Λειτουργός κ. Χαλβατζά Λίτσα, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή

14june2015_6

Ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλής Προιστάμενος Δ/νσης Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

14june2015_7

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Πατήρ Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου

14june2015_8

Η Παιδίατρος – Παιδονεφρολόγος κ. Ανδρομάχη Μητσιώνη, Δ/ντρια ΕΣΥ στο Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσ/μειου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

14june2015_9

Ο Ιατρός κ. Παναγιώτης Καλαμπαλίκης, Δ/ντης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

14june2015_10

Ο Καθηγητής κ. Αναστάσιος Χατζής, Δ/της της Μ.Ε.Θ. Παίδων του ΜΗΤΕΡΑ, πρώην Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

14june2015_11

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κ. Χρήστος Καπάταης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου.

14june2015_12

Ο Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών & Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά

14june2015_20

Η νεανική χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου

14june2015_24

Μέρσα Κουρασμενάκη, η μητέρα που έδωσε μέρος του ήπατός της για να μεταμοσχευθεί στο παιδί της.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν