Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

Πριγκίπισσα Αικατερίνη: Μια πραγματικά σπουδαία γυναίκα

Πριγκίπισσα Αικατερίνη: Μια πραγματικά σπουδαία γυναίκα

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Σήμερα «Ημέρα της Γυναίκας», αποφάσισα να αφιερώσω την στήλη μου σε μια γυναίκα, η οποία πραγματικά με την στάση ζωής της και το φιλανθρωπικό της έργο έχει αναγάγει τον ρόλο της γυναίκας σε ένα πολύ υψηλό βάθρο: την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας. Το όνομά της είναι και όχι τυχαία, συνώνυμο με την λέξη προσφορά, αφού έχει κατορθώσει με το τεράστιο κοινωνικό της έργο να αγαπηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιά είναι όμως η Πριγκίπισσα Αικατερίνη; Γεννήθηκε στην Αθήνα και πήρε την βασική της εκπαίδευση στην Αθήνα και στην Λωζάνη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, στο Κολοράντο, και στο Πανεπιστήμιο του Ντάλλας στο Τέξας. Εργάστηκε στις ΗΠΑ και τον Σεπτέμβριο του 1985 παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας, στο Λονδίνο.

Το 1991 ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος συνοδευόμενος από την Πριγκίπισσα Αικατερίνη και τους Πρίγκιπες Πέτρο, Φίλιππο και Αλέξανδρο ταξίδεψαν στο Βελιγράδι, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από ενθουσιασμένο πλήθος κόσμου, όπου είδαν στο πρόσωπο του Πρίγκιπα Αλέξανδρου, το σύμβολο της ενότητας, της σταθερότητας και της συνέχειας.

Από το 2001 η βασιλική οικογένεια κατοικεί στο Παλάτι στο Βελιγράδι.

Η Πριγκίπισσα είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο, όπου με τις αμέτρητες στην κυριολεξία φιλανθρωπικές της δραστηριότητες έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση κυρίως στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη ανεξαρτήτου εθνικότητας η θρησκείας.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη έχει ορισθεί από τον Υπουργό Υγείας της Σερβίας ως η επίσημη συντονίστρια στον τομέα της Υγείας στην Σερβία.

Επίσης είναι πάτρων του ανθρωπιστικού οργανισμού LIFELINE HELLAS, το οποίο τα τελευταία δέκα χρόνια υποστηρίζει Ιατρικά ιδρύματα, Ιδρύματα του συστήματος κοινωνικής βοήθειας, ενώ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού όσον αφορά τα κοινωνικά θέματα.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη δεν κρύβει ούτε λεπτό την αγάπη της για την Ελλάδα και νιώθοντας ότι τώρα η χώρα της χρειάζεται την μεγαλύτερη βοήθεια και στήριξη από ποτέ, έχει ενεργοποιήσει στο μέγιστο την φιλανθρωπική της δράση ώστε να βοηθήσει τους συμπατριώτες της, να ξεπεράσουν το σημείο μηδέν.

Εκείνη ξέρει τον τρόπο και με την απίστευτη δύναμη την οποία διαθέτει μπορεί να υπερπηδήσει και το οποιοδήποτε εμπόδιο, προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει απλόχερα την βοήθειά της και με την απλότητα που την διακρίνει να σου χαμογελάσει, να σε αγκαλιάσει, να σε ενθαρρύνει και να σε βοηθήσει να κάνεις το επόμενο βήμα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είναι η Πριγκίπισσα…..της καρδιάς μας…….

 

Η Θάλεια Χούντα με το Πριγκιπικό ζεύγος: 

DSC008961-1024x547-1

3

DSC00807

4

5 6

DSC00923-1024x880

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν