Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

Σύλλογος Αποφοίτων Pierce-Deree: Μια λαμπερή εκδήλωση με σημαντικές προσωπικότητες για το μέλλον της Ευρώπης

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Pierce-Deree του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οργάνωσε στις 2 Νοεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του ALBA Graduate Business School εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική διάσταση της γεωπολιτικής και το μέλλον της Ευρώπης».

Ένα εξαιρετικό πάνελ: Λεωνίδας Αντωνακόπουλος- Διευθυντής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης- Πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργος Κύρτσος- Ευρωβουλευτής, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Εύα Καϊλή- Ευρωβουλευτής, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, Καθηγητής Άγγελος Συρίγος- Εταίρος Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δρ Κωνσταντίνος Φίλης- Διευθυντής Έρευνας ΙΔΙΣ, Τάνια Γεωργιοπούλου, Πολιτική Συντάκτης- εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Συντονισμός Παυλίνα Πρωταίου- Founder & CEO BeyondCSRNet- Υπεύθυνη ACG Alumni Networking Committee, προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων- ACG Alumni- Βίβιαν Γιαννοπούλου, η οποία τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την αρχή μιας σειράς ομιλιών και εκδηλώσεων με θέματα που άπτονται της οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτικής επικαιρότητας.

deree5

Οι ομιλητές, εξέθεσαν τις προκλήσεις που δημιούργησε το προσφυγικό, το οποίο ανέσυρε στην επιφάνεια τις αδυναμίες και τα ουσιαστικά – ήδη υπάρχοντα-ζητήματα μιας Ένωσης που βιάστηκε να μεγαλώσει πριν αποκτήσει την απαραίτητη συνοχή. Ανέλυσαν επίσης τα τεράστια δομικά προβλήματα που κλυδωνίζουν την Ευρώπη σήμερα με αφορμή την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και μετά, καθώς και το χάσμα απόψεων ευρωπαϊκού Βορρά – Νότου.

deree2

ΦΩΤΟ: Η ΘΑΛΕΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ , ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΤΣΟ

Δε δίστασαν να τονίσουν τις αδυναμίες της Ε.Ε που όσο και να προσποιείται ότι το προσφυγικό μέσω της συμφωνίας με την Τουρκία βαίνει προς λύση, μάλλον βρίσκεται στην ουσιαστική του αρχή. Καθώς δεν είναι μόνο οι ισορροπίες τρόμου με τη γειτονική χώρα που μπορεί να δυναμιτίσουν τις διμερείς σχέσεις Ε.Ε και Ελλάδας- Τουρκίας, αλλά ευρύτερα τα θέματα που αντιμετωπίζει η Άγκυρα αυτήν τη στιγμή σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής. Χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα προβλήματα της Βορείου Αφρικής και της Αφρικής γενικότερα, σε συνδυασμό με τις τεράστιες προσφυγικές ή μεταναστευτικές ροές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Την ίδια στιγμή, που η τεχνολογία μέσα από την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things ανοίγει νέους δρόμους με πολλές υποσχέσεις και αντίστοιχα μεγάλες προκλήσεις.

deree4

ΦΩΤΟ: Η ΘΑΛΕΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

deree-basiki_in

ΦΩΤΟ: Η ΘΑΛΕΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ.

deree3

ΦΩΤΟ: Η ΘΑΛΕΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν