Διεθνή

ΗΠΑ-Βρετανία θέλουν να βάλλουν «φωτιά» ξανά στα Βαλκάνια

ΗΠΑ-Βρετανία θέλουν να βάλλουν «φωτιά» ξανά στα Βαλκάνια

Ξαφνικά μετά από 20 χρόνια, ξαναθυμήθηκαν στον ΟΗΕ να εκδώσουν ψήφισμα για την σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων από Σέρβους παραστρατιωτικούς στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας στην Σρεμπρένιτσα. Καταδικαστέα η πράξη της στυγνής εκτέλεσης από Σέρβους τόσων χιλιάδων αθώων ανθρώπων, αναμφισβήτητα. Η χρονική στιγμή όμως που επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, εγείρει πολλά και μεγάλα ερωτηματικά . Πιέζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, την Σερβία να μεταπηδήσει ολοκληρωτικά στο δυτικό στρατόπεδο και να μην « το παίζει δίπορτο», ( Ρωσία και ΗΠΑ).
«Η Σερβία δεν κατανοεί ούτε το νόημα, ούτε τον στόχο του κειμένου της απόφασης για την βοσνιακή πόλη Σρεμπρένιτσα, και την επικείμενη εμφάνιση ψηφίσματος , το οποίο θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στην σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, και επίσης θα μπορούσε να προκαλέσει την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Σερβία», αναφέρεται στην επιστολή την οποία απέστειλε το Βελιγράδι προς στις χώρες που αποτελούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, αναφέρει σερβικό δημοσίευμα.
Ετοιμάζεται η νέα τάξη πραγμάτων να αλλάξει την δομή της Σερβίας , αλλά και της Ελλάδος. Δεν τους φτάνει να φτωχύνουν οι χώρες αυτές , αλλά πρέπει και να αλλοιωθούν από μουσουλμάνους μετανάστες, ακόμη και «δια πυρός και σιδήρου» εάν απαιτηθεί.
Εξαιτίας του σχεδίου απόφασης για τη Σρεμπρένιτσα, το οποίο συνέταξε η Μεγάλη Βρετανία, ενδεχομένως να πυροδοτηθούν εντάσεις με εξτρεμιστές Μουσουλμάνους μέσα στην ίδια την Βοσνία.
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η Σερβία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των εχθροπραξιών στο χώρο της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, εκφράζοντας και η ίδια την ισχυρή και ακλόνητη πεποίθηση, ότι δεν πρέπει να λησμονηθούν τα γεγονότα αυτά του παρελθόντος , αλλά πρέπει να στραφούμε προς τη συμφιλίωση και την ανάπτυξη περιφερειακής συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας.
Στην επιστολή τονίζεται ότι η κληρονομιά του παρελθόντος δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την ανάπτυξη κοινού μέλλοντος των χωρών της περιοχής. «Ακριβώς έχοντας σαν αφετηρία το γεγονός αυτό, η Σερβία υποδέχτηκε με μεγάλη δόση έκπληξης το Σχέδιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με προτροπή της Μεγάλης Βρετανίας, με την ευκαιρία της 20ής επετείου της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα», αναφέρεται στο κείμενο της σερβικής επιστολής.
Πάντα πίσω από όλα κρύβεται η Βρετανία και οι ΗΠΑ, ειδικά στα Βαλκάνια. Αυτή την φορά δεν ζητούν υποταγή, δεν ζητούν λιτότητα, αλλά απαιτούν τον αφανισμό. Θέλουν να αποτελειώσουν αυτό δεν πρόφτασαν οι Ναζί την περίοδο 1941-44στην περιοχή των Βαλκανίων. Τα ίδια σχέδια εμφανίζονται και πάλι με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές.
 
 
Πηγή: pentapostagma.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν