Διεθνή

Κυπριακή στρατιωτική άσκηση λόγω πιθανής δράσης του ισλαμικού στρατού ;

Κυπριακή στρατιωτική άσκηση λόγω πιθανής δράσης του ισλαμικού στρατού ;

Η στρατιωτική κυπριακή άσκηση με την επωνυμία «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2015», διοργανώνεται απο το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, «ταράζει τα νερά» στην περιοχή της μεγαλονήσου.
Η άσκηση αυτή σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αφορά την ετοιμότητα δράσης του κυπριακού κράτους, σε περίπτωση δράσης ισλαμιστικών πυρήνων εντός κυπριακού εδάφους, αλλά και της ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ.
Οι Κύπριοι αδελφοί μας πιο προνοητικοί από εμάς, εκτελούν πολλά και διαφορετική σενάρια για να καλύψουν μεγάλο φάσμα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και ασύμμετρων απειλών. Στην ΟΥΣΙΑ πρόκειται για εκτέλεση σεναρίων αντιμετώπισης του ISIS.
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Μέση Ανατολή , αναμένεται μεγάλο κύμα προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο. Το αρχηγείο του ισλαμικού στρατού έχει εκφράσει τους πόθους του για επέκταση της φονικής δράσης της οργάνωσης σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η Κύπρος ευρίσκεται γεωγραφικά «πολύ κοντά» σε όλα αυτά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, η άσκηση ξεκινά επίσημα αύριο Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Μαΐου 2015, ενώ θα διεξαχθεί σε τέσσερις φάσεις σε θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο της επαρχίας Λάρνακας, εντός του FIR και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η άσκηση αυτή σχεδιάστηκε με συμμετοχή του κυπριακού στρατού , του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης [ΚΣΕΔ], της Πολιτικής Άμυνας, της Αστυνομίας Κύπρου, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες από τα υπόλοιπα Υπουργεία και θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων φίλιων κρατών.
Στο πλαίσιο της άσκησης, θα δοκιμασθούν τα Εθνικά Σχέδια «ΕΣΤΙΑ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» που αφορούν στην υποδοχή αμάχων από περιοχές κρίσεων στη Μέση Ανατολή, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του pentapostagma.gr, υπάρχει πλήθος «μηνυμάτων» για μετακινήσεις ισλαμιστών , ακόμη και στην Μεσόγειο θάλασσα. Επίσης η αποστολή εφοδίων και προσωπικού στις ακραίες ισλαμιστικές ομάδες στην Λιβύη από διάφορες χώρες του Κόλπου , αποτελεί ένα νέο δεδομένο, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. Έχουμε δηλαδή μια ενεργοποίηση των Τζιχαντιστών σε Λίβανο και Λιβύη , κάτι το οποίο αποτελεί άμεση απειλή και Κύπρο αλλά και Ελλάδα.
Δεν μίλησε τυχαία ο νατοϊκός διοικητής SACEUR στην Ευρώπη, για ισλαμικό κίνδυνο εναντίον των Ευρωπαίων . Γνωρίζει ο άνθρωπος τι ακριβώς δηλώνει …..
Η τελική φάση της άσκησης θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου 2015 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και ξένων διπλωματών και παρατηρητών.
με πληροφορίες sigmalive.com
 
Πηγή: pentapostagma.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν