Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

Με την ΕΛ.ΑΣ στον Έβρο

Με τον Α/Υ Έβρου Παναγιώτη Τσακάλη, τον Διοικητή ΤΣΦ Φερρών Βαγγέλη Μόκαλη και τους αστυνομικούς του ΤΣΦ Φερρών στον Έβρο

Της Θάλειας Χούντα

Η κάθε ημέρα του δημοσιογραφικού μου οδοιπορικού συναγωνίζοταν την προηγούμενη τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αδρεναλίνης.

2

Η στιγμή όμως που βρέθηκα στον ποταμό Έβρο με συγκλόνισε στην κυριολεξία, πλημμυρίζοντας με με τόση συγκίνηση, θεωρώντας τον εαυτό μου τόσο τυχερό με το να βρίσκομαι εκεί στα θρυλικά σύνορα της χώρας μας.

3

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τον ποταμό Έβρο.O Έβρος, είναι ο δεύτερος σε μέγεθος  ποταμός της ΝΑ Ευρώπης μετά τον Δούναβη και ο κυριότερος ποταμός της  Βαλκανικής Χερσονήσου, με συνολικό μήκος περίπου 530 km. Ο Έβρος στις εκβολές του σχηματίζει ένα τεράστιο και δαιδαλώδες  δέλτα, το γνωστό μας Δέλτα του Έβρου, το οποίο κατοχυρώθηκε οριστικά στην Ελλάδα το 1923  παρά τις τουρκικές τότε διεκδικήσεις και αποτελεί τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της Ελλάδας .

4
Πίσω μου Τούρκοι ψαράδες

Ο ποταμός Έβρος οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί διάβαση προσφύγων και μεταναστών από Τουρκία, Αραβικές και Ασιατικές χώρες οι οποίοι εισέρχονται παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα με κίνδυνο την ζωή τους.αφού αρκετά άτομα έχουν πνιγεί, προσπαθώντας να περάσουν τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

5

Ο κατάπλους του ποταμού απέκτησε ιδαίτερο ενδιαφέρον, αφού συνοδευόμουν απο τον Α/Υ Έβρου Παναγιώτη Τσακάλη, τον Διοικητή ΤΣΦ Φερρών Βαγγέλη Μόκαλη και τους υπόλοιπους αστυνομικούς απο το ΤΣΦ Φερρών.

6

Ήταν ευγενέστατοι, κατατοπιστικότατοι και δεν κουράστηκαν ούτε λεπτό να μου δείχνουν καθε σπιθαμή του ποταμού Έβρου , ο οποίος είναι το σπίτι τους.

7

Επειδή τα λόγια πολλές φορές δεν μπορούν να αποδώσουν την εικόνα όπως έχει, με το οπτιακοακουστικό υλικό που σας παραθέτω, θα πάρετε μια εικόνα αυτού του πανέμορφου αλλά και ταυτοχρόνως επικίνδυνου συνόρου της χώρας μας , το οποίο οι συνοριοφυλάκες μας το προστατεύουν περισσότερο και απο την ίδια τους τη ζωή τους, κάνοντας με να νιώθω ιδιαίτερη τιμή που τους γνώρισα και που δικαίως τους έχω αφήσει ένα κομμάτι της καρδιάς μου.

8

Πολύ σύντομα θα ξαναβρεθώ κοντά τους.

Βίντεο από τον Έβρο

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν