Διεθνή

Mόλις ένα χιλιόμετρο απέχουν πια οι τζιχαντιστές απο την αρχαία Παλμύρα στη Συρία!

Mόλις ένα χιλιόμετρο απέχουν πια οι τζιχαντιστές απο την αρχαία Παλμύρα στη Συρία!

Toυ Gustave Rey
Ετοιμαστείτε να δείτε τους δυτικούς ηγέτες να κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για την καταστροφή απο τους τρομοκράτες-τζιχαντιστές της Παλμύρας, στη Συριακή έρημο.
palmi7palmir6
Οι τρομοκράτες τζιχαντιστές απέχουν πια μόλις ένα χιλιόμετρο απο την μεγαλειώδη Παλμύρα σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.
palmir88
Η Παλμύρα περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Η μνημειώδης πόλη υπήρξε μια απο τις σημαντικότερες εστίες πολιτισμού της αρχαιότητας και η αξία της είναι ανεκτίμητη.
palmir99
Το Συριακό καθεστώς έχει στείλει ενισχύσεις και βομβαρδιστικά στην περιοχή όπου απο τις σφοδρές μάχες που διεξάγονται τα τελευταία 24ωρα έχουν χάσει την ζωή τους 73 στρατιώτες και 65 τζιχαντιστές. Σε χωριά κοντά στην Παλμύρα απ όπου ο στρατός του Ασαντ υποχώρησε, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 26 πολίτες εκ των οποίων 10 με αποκεφαλισμό με την κατηγορία για συνεργασία με το συριακό καθεστώς.
Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε πριν από έναν μήνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να καταστρέφουν με μπουλντόζες, κασμάδες και εκρηκτικά τον αρχαιολογικό χώρο της ιρακινής πόλης Νιμρούντ, επίσης στολίδι της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων που χτίστηκε τον 13ο αιώνα.
palmir333palm444
«Οι λεηλασίες και καταστροφές αρχαιολογικών χώρων έφθασαν σε πρωτοφανή κλίμακα», φέτος, υπογράμμισε την Τετάρτη η γενική διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Κάιρο. Το Ισλαμικό Κράτος «χρησιμοποιεί τις καταστροφές αυτές ως πολεμική τακτική για να τρομοκρατεί τον πληθυσμό», διευκρίνισε.
palmir4palmir3
 
Πηγή: kourdistoportocali.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν