Διεθνή

Πανικός στα ξένα ΜΜΕ. Δείτε τι γράφουν για τη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν

Πανικός στα ξένα ΜΜΕ. Δείτε τι γράφουν για τη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν

Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης επιχείρησαν να ερμηνεύσουν τη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν βάζοντας τη δική τους κριτική-πινελιά σε όσα ειπώθηκαν και διαδραματίστηκαν.
Οι Financial Times αναφέρουν σε δημοσίευμά τους ότι ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε διπλωματική νίκη που δεν του κόστισε το παραμικρό, ενώ κάνουν λόγο για αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει την εξαίρεση στη ρωσική απαγόρευση εισαγωγής προόντων που προέρχονται από χώρες της ΕΕ.
Η Deutsche Welle από την πλευρά της κάνει λόγο για επίδειξη δύναμης από τους δύο ηγέτες και μάλιστα τονίζει ότι «η απόφαση Τσίπρα να παραστεί στις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτή των περισσότερων κρατών-μελών της ΕΕ που έχουν αποφασίσει μποϊκοτάζ λόγω των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία».
Ο Independent κάνει εκτενή αναφορά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, ταυτόχρονα όμως απευθύνει ρητορικό ερώτημα. «Μπορεί η Ρωσία να σώσει την Ελλάδα;».
Για «απόδειξη των ρωγμών που δημιουργούνται στην ευρωπαϊκή κοινότητα», κάνουν τέλος λόγο οι New York Times, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μια συγκεκριμένη δήλωση του κου Τσίπρα για τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας βάσει της οποίας «δεν οδηγούν πουθενά».
Σύμφωνα με τους NYT, η δήλωση αυτή ενίσχυσε τις ανησυχίες της Ευρώπης, ωστόσο «η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα είναι μία καλοδεχούμενη αποχώρηση από τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τη Δύση για το θέμα της Ουκρανίας».
Μεταξύ άλλων, τονίζεται ακόμα πως η κίνηση Τσίπρα αντιμετωπίστηκε με προβληματισμό από τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ζητούσε βοήθεια και χρηματοδότηση από τη Ρωσία…
 
 
Πηγή: olympia.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν