Διεθνή

Ρωσία και Κίνα ξυπνούν τον χειρότερο εφιάλτη των ΗΠΑ!

Ρωσία και Κίνα ξυπνούν τον χειρότερο εφιάλτη των ΗΠΑ!

Οι φήμες που θέλουν την Κίνα στην αγορά ρωσικών Mistrals Θα μπορούσαν να είναι ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ…
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωμάτη…
ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βέβαιο ότι έχουν θορυβηθεί από τις φήμες που θέλουν την Κίνα επεξεργάζεται την αγορά των δύο ρωσικών πλοίων Mistral που κατασκευάζονται στη Γαλλία.
«Η Κίνα διαθέτει τόσο τα σενάρια χρήσης όσο και την στρατιωτική υποδομή, που είναι αναγκαία για την αποτελεσματική χρήση των πλοίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
435114`252
Ακόμα και αν το Πεκίνο ενδιαφέρεται για την αγορά, η ίδια η πώληση δεν είναι ένα εύκολο κατόρθωμα.
Πρώτον, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σε κάποιο βαθμό περιορισμένη ικανότητά στο να πωλούν όπλα στην Κίνα. Και αυτό οφείλεται σε εμπάργκο όπλων της ΕΕ που επιβλήθηκε στο Πεκίνο το 1989.
Ωστόσο, η απαγόρευση δεν εφαρμόζεται αυστηρά και είναι ανοιχτή σε ερμηνείες.
Ως αποτέλεσμα, η Κίνα έχει περιορισμένη πρόσβαση σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες και όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών, των πολεμικά πλοίων, των πυρομαχικών κ.λπ.
Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο εμπόδιο.
Η Γαλλία δεν μπορεί να πωλήσει αερομεταφερόμενα ελικόπτερα σε κανέναν χωρίς τη ρητή άδεια της Ρωσίας και το Παρίσι έχει επανειλημμένα ενημερωθεί για αυτό.
Τουλάχιστον μέχρι οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Αυτή τη στιγμή όλα παραμένουν ακόμα ανοικτά…
Δεν υπάρχει λόγος να μην δώσει τα Mistral στη Ρωσία
Η πώληση των δύο πλοίων Mistral, του «Βλαδιβοστόκ» και της «Σεβαστούπολης», σε τρίτο μέρος είναι μια επιλογή που οι γαλλικές αρχές εξετάζουν, ανέφερε ο Gilles Le Breton, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Εθνικό Μέτωπο).
Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην παραδώσει τα Mistrals στη Ρωσία.
432134143
Οι παραδόσεις ανεστάλησαν στα τέλη του 2014 με αφορμή φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στον ουκρανικό εμφύλιο πόλεμο.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις και πίεσε για την ειρήνη στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
«Η Ουκρανία δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να μην παραδώσει η Γαλλία τα Mistral», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Le Breton.
32141345 (1)
Επιπλέον, η αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την εικόνα της Γαλλίας.
«Σύμφωνα με την αμυντική μας βιομηχανία, είμαστε εξαιρετικά αναξιόπιστοι στα μάτια των μελλοντικών πελατών. Προφανώς, δεν καταφέραμε να ήμαστε ειλικρινείς στον λόγο που δώσαμε. Εάν άλλες χώρες θέλουν να αγοράσουν ένα πλοίο που θα κατασκευαστεί στο ναυτικό ναυπηγείο Saint-Nazaire, θα το σκεφτούν δύο φορές πριν από την υπογραφή της σύμβασης και θα σκεφτούν μήπως μπορούν να βρουν άλλον ανάδοχο», εξήγησε ο Gilles Le Breton.
 
 
Πηγή: greece-report.blogspot.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν