Διεθνή

Σ.Αραβία και Τουρκία θέλουν να συμμαχήσουν για να ανατρέψουν τον Ασάντ

Σ.Αραβία και Τουρκία θέλουν να συμμαχήσουν για να ανατρέψουν τον Ασάντ

Η σουνιτική καθεστωτική Τουρκία και η σαλαφιστική ουαχαμπίτικη θεοκρατική μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας διαπραγματεύονται σε υψηλό επίπεδο με σκοπό τον σχηματισμό μιας στρατιωτικής συμμαχίας για να ανατρέψουν τον μετριοπαθή πρόεδρο της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας Bachar al-Assad αναφέρουν πηγές που προέρχονται από το περιβάλλον των συνομιλιών.

18922_814251031956697_4758096180295902549_n
ISIS και συριακή αντιπολίτευση μαζί

Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και τις διαχειρίζεται το Κατάρ.Προσανατολίζονται η Τουρκία να διοχετεύσει χερσαίες δυνάμεις που θα υποστηρίζονται από αεροπορικές επιδρομές των σαουδαράβων για να βοηθηθούν τα ένοπλα τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης κατά του συριακού στρατού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.11027437_814251211956679_8223422940529174086_n
Ο Barack Χουσείν Obama ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο από τον εμίρη του Κατάρ τον σείχη  Tamim Bin Hamad al Thani, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στον Λευκό Οίκο δήλωσε μια πηγή.Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει.
Μετά τη συνάντηση του με τον εμίρη του Κατάρ ο Obama δήλωσε ότι αντάλλαξαν ιδέες για το πως θα αποσυρθεί ο Άσαντ.
«Και τους 2 μας απασχολεί βαθύτατα η κατάστση στη Συρία ..θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την μετριοπαθή αντιπολίτευση και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να επέλθει απόλυτη σταθεροποίηση σε αυτήν τη χώρα όσο ο Άσαντ που έχασε τη νομιμοποίηση του στη χώρα απέλθει. «
Αν οι διπαραγματεύσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας διαδραματιστούν με επιτυχία η παρέμβασή τους στη Συρία θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από το αν οι ΗΠΑ θα την υποστηρίξουν ανέφερε πηγή που εμπλέκεται στις συζητήσεις.
Η The Huffington Post αναζήτησε εξηγήσεις από τα υπουργεία εξωτερικών των 2 χωρών Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας.Τους παρέπεμψαν στις πρεσβείες τους στις ΗΠΑ αλλά και από εκεί δεν υπήρξε σχολιασμός.
Ο Oubab Khalil, επικεφαλής του γραφείου του κυριότερου οργάνου της αμερικανοκίνητης συραικής αντιπολίτευσης Του Εθνικού Συνασπισμού της συραικής επανάστασης στην Washington χαιρέτισε τα καλά νέα. (12/04/2015  huffingtonpost)
 
 
Πηγή: dimpenews.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν