Διεθνή

Στο τουρκικό λόμπι ο πρώην διευθυντής της CIA

Στο τουρκικό λόμπι ο πρώην διευθυντής της CIA

Το τουρκικό λόμπι ενισχύεται . Ο πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Πόρτερ Γκος προσχώρησε σ΄ αυτό ,φυσικά με το αζημίωτο.
Το πρώην αφεντικό της CIA θα συμβουλεύει την τουρκική κυβέρνηση σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων τα οποία περιλαμβάνουν και τον τόμεα της αντιμετωπίσης της τρομοκρατίας. Στην οποία βέβαια η Άγκυρα έχει συμπεριλάβει και τους Κούρδους.
Όταν ο Γκος έκανε κουμάντο στη CIA χρησιμοποιούσε συχνά το ρητό ότι “δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση για την ελευθερία παρά μόνο η ίδια η ελευθερία”. Επειδή όμως το χρήμα είναι γνωστό ότι είναι πάνω απ΄ όλα ,ακόμη ίσως και από την ελευθερία για κάποιους, ο πρώην διευθυντής της CIA φαίνεται ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεργαστεί με την τουρκική κυβέρνηση η οποία δέχεται καταιγισμό δικαιολογημένων κατηγοριών για κατάργηση προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Επιπλέον η Τουρκία μπορεί δημοσίως να δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει τις ΗΠΑ στην μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους,ωστόσο οι αμφιβολίες που προκαλεί πολλές φορές η στάση και οι απόψεις της τουρκικής κυβέρνησης είναι λογικό να προκαλούν όλο και μεγαλύτερη ανησυχία.
Σ΄ ότι μας αφορά η “πρόσληψη” του πρώην διευθυντή της CIA στο τουρκικί λόμπι δεν είναι οπωσδήποτε ευχάριστη.
 
 
Πηγή: onalert.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν