Ο Έντι Ράμα «ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου», μη λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες από την ενίσχυση του ακραίου ισλαμικού στοιχείου, στο οποίο στηρίζεται.
Είναι γνωστή μέθοδος των αδύναμων κρατών να χρησιμοποιούν επιθετική ρητορική για να αποσπάσουν την προσοχή των λαών τους από τα μεγάλα προβλήματα που δεν μπορούν να επιλύσουν. Το γνωρίσαμε αυτό καλά με την συμπεριφορά των Τούρκων, των Σκοπιανών και προσφάτως και των Αλβανών. Μόνον που οι τελευταίοι, δεν ενοχλούν αποκλειστικώς την Ελλάδα, αλλά τείνουν βάλουν φωτιά σε όλα τα Βαλκάνια.
Ο κ. Ράμα, παρά τις “εκσυγχρονιστικές” προεκλογικές διακηρύξεις του, ακολουθεί την δοκιμασμένη συνταγή του ακραίου λαϊκισμού, αλλά ταυτοχρόνως οδηγεί τους Αλβανούς σε επεκτατική πολιτική, πού δεν ξέρει κανείς πού θα καταλήξει. Επειδή ναι μεν έχει την υποστήριξη της Δύσης, ώστε να περιοριστεί η δύναμη των Σλάβων, αλλά και χριστιανών, στα Βαλκάνια ώστε περιοριστεί η ρωσική επιρροή στην περιοχή, όμως τα πολύπαθα Βαλκάνια δεν αποτελούν χώρο για πειραματισμούς. Επί αιώνες είναι μια φλεγόμενη εστία εντάσεων.
Είναι αξιοσημείωτη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, με αφορμή το περιστατικό στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου και Σκοπίων, με την οποία εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην περιοχή που σχετίζεται και με τις αξιώσεις της λεγόμενης “Μεγάλης Αλβανίας”. Στην ανακοίνωση, όπως διαβάζουμε στην ρωσική εφημερίδα “Jurnal”, το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει:
«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας μετά τις πληροφορίες για το περιστατικό στα σύνορα μεταξύ Σκοπίων-Σερβίας (σ.σ. Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει ύπαρξη κράτους Κοσσυφοπεδίου) (…) Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων εξακολουθούν να υπάρχουν βαθιές εθνοτικές εντάσεις… Σε αυτή την κατάσταση, πρωταρχικό ρόλο παίζει η σοβαρή έλλειψη του κράτους δικαίου και της ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο, και οι συνέπειες του άλυτου αυτού προβλήματος στο σύνολό του».
Ο κ. Ράμα «ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου», μη λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες από την ενίσχυση του ακραίου ισλαμικού στοιχείου, στο οποίο στηρίζεται. Ο κ. Ιωάννης Μιχαλέτος, είχε γράψει στο rimse.gr, για το “ισλαμικό Φόρουμ του Κοσόβου”, το οποίο είναι το βασικό παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη εισροή κεφαλαίων Καταριανής προέλευσης σε αυτούς τους Αλβανικούς-Ισλαμικούς κύκλους, μέσω Βορείου & Κεντρικής Ευρώπης και Τουρκίας.
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να σημειωθεί ότι η εισροή “εθελοντών” που επιστρέφουν από τα πεδία μαχών της Μέσης Ανατολής, στις περισσότερες περιπτώσεις κατευθείαν αεροπορικώς από την Τουρκία σε Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Βοσνία, περιπλέκει επικίνδυνα τη κατάσταση και φυσικά αυξάνει για ευνόητους λόγους την “επιχειρησιακή ικανότητα” των κύκλων που περιγράφηκαν.
Είναι φυσικό να προκληθεί και ισραηλινή αντίδραση, επειδή στα Δυτικά Βαλκάνια υφίσταται ευμεγέθης πολιτικό-επιχειρηματική παρουσία Ισραηλινών κύκλων, που αντιτίθενται στα σχέδια του “συστήματος Σόρος” και όλων των παραφυάδων και μάλιστα σε βαθμό εντονότατης σύγκρουσης με πολλαπλές απολήξεις, μέχρι τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων. Είναι γνωστή η σύγκρουση Νετανιάχου-Ομπάμα, με τον δεύτερο να έχει παραχωρήσει την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια σε εξωθεσμικούς κύκλους που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον κ. Σόρος.
Στην εφημερίδα “Το Βήμα” είχε δημοσιευθεί δημοσκόπηση της αμερικανικής εταιρείας Gallup -που πραγματοποιήθηκε το 2010- και είχε αποκαλύψει ότι το 62% των Αλβανών στην Αλβανία, το 81% αυτών στο Κόσοβο και το 52% στα Σκόπια τάσσονταν υπέρ της δημιουργίας ενός “μεγάλου αλβανικού” κράτους. Σήμερα, κύριος θιασώτης της ιδέας μιας “Μεγάλης Αλβανίας” φαίνεται πως είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Να σημειώσω επίσης, ότι δημοσίευμα του “Euroobserver”, σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Εντι Ράμα, αναφορικώς με την “οκνηρία της ΕΕ” και το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας Μεγάλης Αλβανίας, θεωρώντας τες περισσότερο από ένα μέσο άσκησης πίεσης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, επειδή κυρίως αποτελούν μια πανικόβλητη αντίδραση ενώπιον της γενικευμένης δυσφορίας των Αλβανών, τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης.
Στην περίπτωση που ικανοποιούνταν το αίτημα του Εντι Ράμα και του Χασίμ Θάτσι για άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων, οι μεγάλοι χαμένοι θα ήταν οι ίδιοι καθώς οι περισσότεροι Αλβανοί θα επέλεγαν να ζήσουν εκτός των φανταστικών συνόρων της Μεγάλης Αλβανίας, είχε σχολιάσει “Το Βήμα”.
Ο Μακεδών
Πηγή: voria.gr
Προσθήκη σχολίου