Διεθνή

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για εμφάνιση του ‘ισλαμικού κράτους ‘ στο Σινά

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για εμφάνιση του ‘ισλαμικού κράτους ‘ στο Σινά

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του η τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’ στα σύνορα του Ισραήλ με το Σινά, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών του Ισραηλινού Στρατού, αυτό είναι «θέμα χρόνου» και ενδέχεται η παρουσία τους να απειλήσει τις ισραηλινές πόλεις των συνόρων.
Το κρατικό ραδιόφωνο  ανέφερε ότι αξιωματικός του IDF (ισραηλινός στρατός) παραδέχθηκε ότι πέρυσι διεξήχθη άσκηση με σενάριο «ανεπιθύμητων  επισκεπτών στο Σινά».
Στην απειλή αυτή που φαίνεται πραγματική, ο φράχτης που χτίζεται στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο θα είναι εξοπλισμένος με όλα τα σύγχρονα μέσα παρακολούθησης- κάμερες, ραντάρ, οπτικές συσκευές, αισθητήρες.
Η εκτίμηση του στρατού είναι ότι πρέπει να ενισχυθούν κατά ανάλογο τρόπο και τα σύνορα με την Ιορδανία, γιατί το Χασεμιτικό βασίλειο, είναι αγαπημένος στόχος των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’.
Ενώ στα νότια, στο Σινά, δραστηριοποιούνται, ήδη, οι Σουνίτες αντάρτες της ομάδας «Ανσάρ Μπέιτ αλ Μακντίς» που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα και έδωσε υποταγή στο ‘Ισλαμικό κράτος’, σημειώνει το ισραηλινό κανάλι ‘9’.
 
Πηγή: echedoros-a.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν