Διεθνή

Β.Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Πλησιάσατε επικίνδυνα κοντά στα σύνορα της χώρας»!!

Β.Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Πλησιάσατε επικίνδυνα κοντά στα σύνορα της χώρας»!!

Πριν δύο ημέρες ο Ρώσος Πρόεδρος μέσω του εκπροσώπου του ,Ντμίτρι Πέσκωφ έστειλε «μήνυμα» στο ΝΑΤΟ , σύμφωνα με το οποίο θα αξιοποιήσει κάθε συνταγματικό του δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης και της αίτησης χρήσης των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο λόγος στον οποίο προέβη ο Β.Πούτιν σε αυτήν την κίνηση έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ.
Σήμερα ο ίδιος προχώρησε ένα » βήμα» παραπέρα απειλώντας στην ουσία το ΝΑΤΟ, με την » λήψη στρατιωτικών μέτρων»!!!! 
«Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει διευρύνει την  παρουσία της  επικίνδυνα  στα σύνορα της Ρωσίας»,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Εμείς δεν κινούμαστε , κινείται όμως   το ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών υποδομών. Το μόνο που πράττουμε είναι απλά να δίνουμε  απάντηση στις απειλές που ανακύπτουν στην « κατεύθυνση  μας»Και το κάνουμε σε  ένα πολύ περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και κλίμακα, «αλλά στην συνέχεια θα παρέχουμε  μια «εγγυημένη» ασφάλεια στην  Ρωσία »!!,  δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σε μία  καθαρή ευθεία απειλή πολεμικής εμπλοκής προς την ηγεσία του ΝΑΤΟ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .
Έγινε γνωστό, από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών  ότι,  οι ΗΠΑ  μετέφεραν   στην Ευρώπη τρία στρατηγικά  βομβαρδιστικά B-52 , σύμφωνα με ρωσικό  πρακτορείο ειδήσεων , το οποίο  επικαλείται ανακοίνωση της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης.
Τα βομβαρδιστικά B-52 αποστάλθηκαν  στην Ευρώπη για τρεις μήνες για «εκπαίδευση» . Θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Βαλτική , η οποία  πραγματοποιείται  στο έδαφος των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας, καθώς αυτά έχουν μετασταθμεύσει σε αεροδρόμιο  στο Ηνωμένο Βασίλειο.!!
« Η παρουσία των βομβαρδιστικών, καταδεικνύει την ικανότητα των ΗΠΑ να προβάλουν τις δυνατότητές τους παγκοσμίως », αναφέρει ανακοίνωση στις της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης  ((STRATCOM)  .
Το Σάββατο στη Λιθουανία ξεκίνησε νατοϊκή άσκηση , η οποία έδωσε την δυνατότητα άφιξης  νέων αμερικανικών  μονάδων, και οπλικών συστημάτων   στην χώρα . Στο αεροδρόμιο του Βίλνιους μέσω αεροσκαφών  Boeing, μεταφέρθηκαν πλείστα  στρατιωτικά  φορτία. Η άσκηση αυτή , αποτελεί την πιο μεγάλη στρατιωτική   άσκηση στη Λιθουανία,  από την ένταξή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στις ασκήσεις συμμετέχουν  περίπου χίλιοι στρατιώτες από οκτώ χώρες. Ειδικότερα, συμμετέχουν δυνάμεις από την  Γερμανία, την Δανία, τον Καναδά, ακόμη και την Πορτογαλία. Επιπλέον, η άσκηση θα επεκταθεί και στην Λετονία και την Εσθονία, και θα ολοκληρωθεί  στην Πολωνία.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η « επόμενη κίνηση»   θα είναι  σαφώς  στρατιωτικού χαρακτήρα από την Μόσχα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ο Βλαδίμηρος δεν είναι «μόνος του» αλλά θα φέρει και τους «φίλους του» πιθανόν  στην επόμενη κίνηση στην Ανατολική Ευρώπη, δηλαδή τους Κινέζους και πιθανόν και τους Ινδούς. Πάντως η ρωσική προεδρική «προειδοποίηση», σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, αφορά πιθανότατα την Υπερδνειστερία και τα « τεκταινόμενα» στην περιοχή , με την παρουσία  ξένων μισθοφόρων και σεναρίων που «ομιλούν» περί αναταραχών……
Δείτε σχετικά βίντεο εδώ και εδώ
 
 
Πηγή: pentapostagma

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν