Διεθνή

Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστές βασανίζουν 14χρονο αγόρι από τη Συρία

Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστές βασανίζουν 14χρονο αγόρι από τη Συρία

Την απόλυτη φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έζησε ένα 14χρονο αγόρι από τη Συρία το οποίο μίλησε στην κάμερα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC για τα βασανιστήρια που υπέστη όσο βρέθηκε υπό την αιχμαλωσία των ακραίων ισλαμιστών.
Οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσε έχουν καταγραφεί σε ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του BBC. Το υλικό τράβηξε ένας αποστάτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης και δείχνει το αγόρι να υφίσταται άγριο ξυλοδαρμό ενώ είναι κρεμασμένο από τα χέρια.
Στο βίντεο εμφανίζεται ο μικρός Άχμεντ με δεμένα τα μάτια του και δύο κουκουλοφόροι ντυμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα μαύρα να περπατούν μπροστά του. Ο ένας κρατάει ένα μαχαίρι κι ένα πιστόλι, ενώ ο άλλος ένα Καλάσνικοφ. Κρεμάνε τον Άχμεντ από τα χέρια από το ταβάνι κι αρχίζουν να τον χτυπούν.
Σήμερα ο Άχμεντ είναι ασφαλής κι από την Τουρκία όπου βρίσκεται αφηγείται στο BBC τον εφιάλτη που έζησε.
«Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου, λέει στον δημοσιογράφο του δικτύου και προσθέτει: «Άρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα».
Όπως αποκαλύπτει, δύο άνδρες που γνώριζε του είχαν ζητήσει να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο Άχμεντ δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για βόμβα.
«Προσποιούνται ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Κάπνιζαν. Προσποιούνται ότι εφαρμόζουν τους μουσουλμανικούς κανόνες, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπάνε και σκοτώνουν ανθρώπους», αφηγείται ο Άχμεντ, ο οποίος βασανίστηκε επί δύο μέρες.
Ο 14χρονος μπήκε στη φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο, ωστόσο, ο δήμιος του τον λυπήθηκε και τον άφησε να δραπετεύσει.
https://www.youtube.com/watch?v=vmI2y5G7c0c
 
Πηγή: triklopodia.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν