Διεθνή

«Zεσταίνει» τις μηχανές το ΝΑΤΟ. Ο εχθρός ποιος είναι;

«Zεσταίνει» τις μηχανές το ΝΑΤΟ. Ο εχθρός ποιος είναι;

Το ΝΑΤΟ θα διπλασιάσει τον αριθμό των δυνάμεων του, και από 13000 θα μετασχηματισθούν στους 30000 στρατιώτες.
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην πορτογαλική πρωτεύουσα , μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, αναφέρει η ιστοσελίδα interpolit.ru .
Η απόφαση για την δημιουργία μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης, αναλύθηκε από τον νατοϊκό αξιωματούχο ,ως κύρια ανάγκη της συμμαχίας στο να προσαρμοστεί στους νέους κινδύνους και απειλές σε σχέση με το «δραματικά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ περιβάλλον ασφάλειας στην Ευρώπη». Μία Ευρώπη η οποία με αρχή την Ελλάδα πιθανόν εισέρχεται σε μία επικίνδυνη ατραπό, οικονομικής » περιδίνησης» με την Ιταλία να ακολουθεί και ίσως και άλλες χώρες.
Ποια θα είναι όμως η χρησιμότητα αυτής της Δύναμης Ταχείας Επεμβάσεως;
Η στρατιωτική λογική » επιτάσσει» ότι δεν είναι δυνατόν π.χ, 30.000 πάνοπλοι νατοϊκοί στρατιώτες με όλα τα μέσα , εναέρια και επίγεια να συγκρουσθούν με 200.000 πχ. Ρώσους στρατιώτες της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας , οι οποίοι είναι πάνοπλοι με 400 άρματα , αεροσκάφη , ΤΟΜΑ κά, σε ικανή απόσταση από τα σύνορα από την Ουκρανία. Τότε θα ρωτήσει κάποιος ποια θα είναι η χρησιμότητα αυτού του σώματος μέσα στην Ευρώπη;
Η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε άρθρο μας στο pentapostagma.gr, στις 7 Νοεμβρίου 2014 , είχε φιλοξενήσει δηλώσεις του Γερμανού στρατηγού , σύμφωνα με τις οποίες , η συμμαχία «δημιουργεί μια δύναμη ταχείας αντίδρασης» με την συμμετοχή 5 έως 7.000 εκπαιδευμένων στρατιωτών , οι οποίοι, σε χρονικό διάστημα δύο έως πέντε ημερών θα δύναται να φθάσουν στο πεδίο της μάχης. «Η δύναμη αυτή θα απαρτίζεται από ειδικές μονάδες, οι οποίες θα αποτελούν την «αιχμή του δόρατος», και θα καταφθάνουν σε δύο μέρες, ενώ οι υπόλοιπες σε τρεις έως πέντε ημέρες», κατέληξε ο Γερμανός στρατηγός. Αυτή ονομάζεται α διαδικασία πολλαπλών βημάτων», δήλωσε ο ίδιος.
nato 2
Οι μονάδες πρώτης γραμμής, οι οποίες θα είναι αερομεταφερόμενες, θα αποτελούνται από 3 έως 5.000 στρατιώτες. Όποιος ελέγχει μια τέτοια δύναμη στην Ευρώπη , πιθανόν ελέγχει και την ίδια την Ευρώπη….
Όπως θα υπέθετε κανείς, η κύρια απειλή σύμφωνα με την άποψή του του ΓΓ του ΝΑΤΟ, είναι οι «επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας» από την Ρωσία, η οποία φέρεται να παραβίασε όλους τους διεθνείς κανόνες , τονίζει το δημοσίευμα.
Δεδομένου αυτού του γεγονότος , οι Νατοϊκοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν ότι ουκρανική κρίση « γέννησε» την ιδέα της δημιουργίας δύναμης ταχείας επεμβάσεως .
Σε αυτό το πνεύμα, αναφέρεται η ανάλυση των δηλώσεων του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο σταθμό «Kommersant FM», από ειδικούς Ρώσους αναλυτές. Η κύρια συνιστώσα των αναλύσεων είναι ότι το έργο της αύξησης της δύναμης ταχείας αντίδρασης δεν έχει «εντελώς αμυντικό χαρακτήρα».
«Κατ “αρχάς, η δύναμη ταχείας αντίδρασης, είναι αμυντική ;» ρωτά ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας. « Σε γενικές γραμμές, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν δυνάμεις αντίδρασης στην άμυνα. Θα ήθελα να πω πως όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τέτοιες μονάδες επικεντρώνονται συνήθως στην διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων « επιβολής εξουσίας».
Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης αποτελείται από ταχυκίνητες δυνάμεις, επιθετικού χαρακτήρα για την διεξαγωγή αμφίβιων, εναέριων και χερσαίων επιχειρήσεων. Για την εισβολή, για παράδειγμα, σε ορισμένες χώρες (όπως στην Γρενάδα), για να καταστείλουν την αντίσταση των τοπικών εθνικών δυνάμεων και την ανατροπή καθεστώτων. Έτσι, όταν λένε ότι οι μονάδες αυτές πρέπει να διεξάγουν «αμυντικές λειτουργίες», σίγουρα αυτό δεν ταιριάζει στην πραγματικότητα. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης , είναι μονάδες σταθερά σε υψηλή επιφυλακή, οι οποίες ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες να ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις. Σε αντίθεση με άλλα σώματα του ΝΑΤΟ, τα οποία πρώτα πρέπει να κινητοποιηθούν και μετά να τεθούν σταδιακά σε πολεμική επιχειρησιακή λειτουργία. Επιπλέον, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπάρχει ειδική νομική ρύθμιση για την χρήση βίας, η οποία συνεπάγεται την απλούστευση των διαδικασιών για την είσοδο των δυνάμεων αυτών στην εμπόλεμη ζώνη».
«Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Stoltenberg δήλωσε ότι η αύξηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι η απειλή από την Ρωσία αυξήθηκε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πραγματική απειλή από την Ρωσία. Επειδή η Ρωσία είναι πλέον βολικός μύθος, δίνει την δυνατότητα να δικαιολογούνται μεγάλες στρατιωτικές δαπάνες», συνέχισε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας .
Ο Δανός στρατηγός Κνουντ Μπάρτελς, επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ , δήλωσε χθες ότι «το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους εναντίον οποιασδήποτε απειλής, είτε συμβατικής είτε υβριδικής. Η Συμμαχία αναπτύσσει επίσης μια νέα υβριδική στρατηγική, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και που θα είναι έτοιμο για τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας το 2016.
mnato forces
Καθώς οι τακτικές υβριδικού πολέμου επηρεάζουν την οικονομία μας και τον κυβερνοχώρο, ενισχύουμε τον συντονισμό μας με άλλους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Δανός Αξιωματικός .
Το RAP αποτελεί επίσης κλειδί στην στάση του ΝΑΤΟ. Για την αποτελεσματική αποτροπή υβριδικών απειλών πρέπει να δράσουμε γρήγορα, όποτε και όπου είναι αναγκαίο. Αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνουμε μέτρα, ώστε να έχουμε τις κατάλληλες δυνάμεις στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ακόμα και ο ισλαμικός στρατός . Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορεί παρά να αισθάνονται την απειλή αυτή. Το «Ισλαμικό Κράτος», διαθέτει τεράστια χερσαία δύναμη πεζικού, η οποία είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη και αριθμεί περίπου 35.000 άνδρες. Αυτήν την στιγμή εμπόδιο στον ISIS είναι το Ιράν και η Χεζμπολάχ, για την δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου σε αυτές τις περιοχές , εάν » λυγίσουν και αυτοί» τότε ο δρόμος είναι ανοικτός για τους Τζιχαντιστές προς την Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ θα κληθεί σε αυτήν την περίπτωση να αναλάβει την δύσκολη αποστολή της προστασίας των Ευρωπαίων συμμάχων του.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, μόνο φέτος στην Ουκρανία, έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση έντεκα κοινών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ. Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των αμερικανικών δυνάμεων, κοντά στην εμπόλεμη ζώνη . Επισήμως, για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού.
Επίσης τονίζεται ότι η Ρουμανία συμμετείχε στις 18 Απριλίου 2015, σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Βουλγαρία και τις ΗΠΑ για την καταστολή ταραχών. Οι ασκήσεις έχουν την ονομασία «Platinum Lion-15-2» και λαμβάνουν χώρα στο βουλγαρικό εκπαιδευτικό κέντρο «Νόβο Σέλο».
Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα στην άσκηση συμμετέχουν 160 Αμερικανοί πεζοναύτες, 106 Βούλγαροι στρατιώτες και 23 στρατιώτες από τη Ρουμανία. Επίσης άλλοι 117 του Αμερικανού στρατού θα διεξάγουν εκπαίδευση σε μεμονωμένα προγράμματα.
Ο σκοπός των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Βουλγαρίας- Ρουμανίας είναι η μεθόδευση καταστολής σε ταραχές και μαζικές διαδηλώσεις των πολιτών σε αστικούς χώρους.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
 
 
Πηγή: pentapostagma.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν