Διεθνή

Είμαστε σε πόλεμο, απλώς δεν τον κατάλαβα

Η απελευθέρωση από τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου των κανόνων εμπλοκής του τουρκικού Ναυτικού με εχθρικές δυνάμεις είναι το τελικό στάδιο πριν την έναρξη εχθροπραξιών.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι εγκρίθηκαν πριν από το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας και κατ’αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται πλέον να ληφθεί κάποια περαιτέρω άδεια ή έγκριση για να ανοίξει «πυρ»…

κατά το δοκούν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο ή υποβρύχιο αν κρίνει ο κυβερνήτης του ή ο τοπικός διοικητής ότι απαιτείται εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής. Λάβαμε γνώση του τουρκικού σήματος που καθορίζει τους κανόνες εμπλοκής και τους παρουσιάζει εν συνεχεία, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι διαφέρουν σημαντικά από τους κανόνες εμπλοκής που εφαρμόζονται με μέριμνα των Γενικών Επιτελείων, χωρίς να απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση.

Με βάση το συγκεκριμένο σήμα στα τουρκικά πλοία με αφορμή την άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα» αλλά και σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τη τακτικής κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα

1. Τουρκική Μονάδα δεν θα πρέπει να υποχωρεί προ οιασδήποτε ενέργειας, η οποία αποβλέπει στον περιορισμό ή παρεμπόδιση των κινήσεών της όπως επίσης και αντίστοιχων κινήσεων που αποβλέπουν στον περιορισμό των κινήσεων πλοίων της τουρκικής δημοκρατίας (σ.σ.: εννοεί το «Barbaros»)

2. Ο κυβερνήτης πολεμικού πλοίου ή αεροσκάφους έχει το φυσικό δικαίωμα, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, να αμυνθεί χρησιμοποιώντας τα όπλα του, σε όση έκταση είναι αναγκαίο, με μοναδικό σκοπό να προστατεύσει τη Μονάδα του, τη ζωή των ανδρών του και το υλικό της Μονάδας του. Η αρχή αυτή αναφέρεται ως «αρχή αυτοπροστασίας».

3. Σε εφαρμογή της παραπάνω αρχής της άμυνας, άλλες φίλιες δυνάμεις, που βρίσκονται στην περιοχή του επεισοδίου, έχουν υποχρέωση να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στη Μονάδα, πλοίο ή αεροσκάφος που δέχθηκε την επίθεση, με τον πλέον πρόσφορα τρόπο.

4. Τουρκικό Πλοίο ή Ομάδα Πλοίων, Αεροσκάφος, Ε/Π ή Σχηματισμός Α/φών ή Ε/Π του Ναυτικού εφόσον παρενοχληθεί από εχθρική δύναμη θα πρέπει, να φροντίσει για την εξουδετέρωση της παρενόχλησης και εν συνεχεία να συνεχίσει τις ασκήσεις ή δραστηριότητες με αυξημένο βαθμό ετοιμότητας.

5. Παραμένει ως υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμα του Κυβερνήτου ενός πλοίου ή α/φους, να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, για να εξασφαλίσει τη ζωή των ανδρών του και την ασφάλεια της Μονάδας του με την έναρξη πυρών, ανεξάρτητα από την εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής.

Πρόκειται για ωμή επίδειξη αποφασιστικότητας να κάνουν χρήση της τεράστιας ισχύος που συγκέντρωναν τόσα χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο Ναυτικό της Α.Μεσογείου, όταν το ελληνικό ΠΝ, με την καθοδήγηση ύποπτων αποφάσεων των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών, προχωρούσε σε «άγονους» και πανάκριβους εκσυγχρονισμούς των φρεγaτών «S», αφήνοντάς τες όμω με τα ίδια όπλα που είχαν από την δεκαετία του ’80, ενώ τα υποβρύχια «βούλιαζαν»μέσα σε θάλασσα μιζών, τα ΑΦΝΣ αποσύρονταν από την ενεργό δράση χωρίς να αντικαθιστούνται, οι νέες ΤΠΚ κλάσης Ρουσσέν, «ξώκειλαν» ως πρόγραμμα ενώ έχουν προπληρωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κλπ κλπ.

Την απάντηση σε όλα αυτά την έδωσε ο Τούρκος Α/ΓΕΝ σήμερα: «Το τουρκικό Ναυτικό προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους, με 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό».
«Και τα σκυλιά δεμένα»

Πηγή: skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν