Διεθνή

Το ΡΚΚ ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για την δολοφονία 22χρονου Τούρκου πράκτορα

Σκέλος του εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PKK που είναι εκτός νόμου στην Τουρκία διεκδίκησε με προκήρυξη την δολοφονία με μια σφαίρα στο κεφάλι του 22χρονου Abdullah Budak που βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου στην πόλη Cizre της Τουρκίας την Παρασκευή το πρωί.

Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Şırnak.Συγκεκριμένα ένα νεολαιίστικο πατριωτικό κίνημα το (YDG-H) που είναι σκέλος του PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία. Μέλη του YDG-H διένειμαν προκήρυξη το βράδυ του Σαββάτου στην Cizre με την οποία διεκδικούσαν την δολοφονία. Πρακτορείο που πρόσκειται στο PKK διευκρινίζει ότι η δολοφονία πραγματοποιήθηκε από την ομάδα « Yurtsever Botan Halkına » (πατριωτικός λαός του Botan) που ανήκει στην YDG-H. Με την προκήρυξη η οργάνωση δίνει εξηγήσεις για την ενέργειά της λέγοντας ότι το θύμα ήταν ένας πράκτορας και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τη μάχη της κατά των πρακτόρων του εχθρού μέχρι να εξολοθρευθούν όλοι από το Κουρδιστάν.

b18wxjecuaav1dx.jpg

Η οργάνωση πρόσθεσε: «ο πράκτορας Abdullah Budak τιμωρήθηκε με θάνατο την 7η Νοεμβρίου 2014 αφού εξακριβώθηκε η ιδιότητά του.Αυτός ομολόγησε τις πράξεις του σε ανάκριση που προηγήθηκε. Σε αυτή την βάση περιμένουμε ο λαός μας να δείξει μια ριζοσπαστική δράση κατά όλων των πρακτόρων. »

Ο Budak ήταν από τα άτομα του περιβάλλοντος του πρώην δημάρχου της Cizre του Aydın Budak.Στις 25 Οκτωβρίου το YDG-H κήρυξε a αυτονομία σε κάποιες συνοικίες της πόλης όπως τα Sur και Nur.Έχει έντονη δραστηριότητα και σε γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.
Εκατοντάδες μέλη του με καλυμμένα τα πρόσωπα παρέλασαν τότε στους δρόμους της πόλης και δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν στρατό και αστυνομία να έχει παρουσία στις συνοικίες αυτές.
Τον Οκτώβρη κατά τις διαδηλώσεις για το Κομπάνι οι τουρκικές αρχές σκότωσαν περισσότερους από 50 κούρδους ενώ 2 ημέρες πριν την δολοφονία του Τούρκου πράκτορα κατά τους ισχυρισμούς της οργάνωσης, τούρκοι στρατιώτες δολοφόνησαν στα σύνορα και την 28χρονη κούρδισα ακτιβίστρια Kader Ortakaya.Οι δύο δολοφονίες ενδέχεται να σχετίζονται.
Το κλίμα απ΄ότι φαίνεται στο εσωτερικό πια της χώρας είναι εκρηκτικό…….και η αποσταθερτοποίηση είναι καθημερινότητα. (radikal 8/11/14,haber7.com,odatv,internethaber,todays zaman)
k7akm_1415367042_4384.jpg
196669_newsdetail.jpg
O Mehmet Ali Ediboglu τούρκος βουλευτής στο (CHP) δήλωσε ότι τις τελευταίες 3 εβδομάδες περίπου 1000 τζιχαντιστές πέρασαν από την επαρχία Hatay της Τουρκίας για να πάνε στη Συρία .Η ανάμειξη του καθεστώτος Ερντογάν καταγγέλεται πλέον και από τους κοιβουλευτικούς.
Πηγή: dimpenews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν