Διεθνή

Η.Π.Α: 30 χρόνια θα διαρκέσει ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την πραγματοποίηση των αεροπορικών επιδρομών κατά των θέσεων των τζιχαντιστών της ISIS σε Ιράκ και Συρία.

Όμως, αυτό που κίνησε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, ήταν η δήλωση του πρώην υπουργού Αμύνης των Η.Π.Α Leon Panetta, ο οποίος ανέφερε ότι «η μάχη των Αμερικανών κατά του Ισλαμικού Κράτους αναμένεται να διαρκέσει έως και 30 χρόνια..»

Από τα μέσα Ιουνίου, όταν οι ένοπλοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (σ.σ. pentapostagma.gr – γνωστοί και ως Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία – ISIS, ή Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε – ISIL) πραγματοποίησαν τις επιθέσεις κατά εδαφών του Ιράκ, το Πεντάγωνο έχει δαπανήσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στη μάχη κατά των ενόπλων τζιχαντιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δευτέρας από τη Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α βάσει σχετικής Έκθεσης.

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη δαπανήσει περίπου 62 εκατομμύρια δολάρια για περίπου 185 πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων 147 πυραύλων Tomahawk.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δαπάνησε πολλά περισσότερα χρήματα για όπλα, βομβαρδίζοντας με περίπου 1.000 έξυπνες «κατευθυνόμενες» βόμβες και πυραύλους κατά την πραγματοποίηση των σχετικών επιχειρήσεων.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι, έως τώρα, οι επιχειρήσεις έχουν κοστίσει κατά μέσο όρο 7 εκατομμύρια δολάρια έως 10 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως από τον μήνα Ιούνιο. Το κόστος αυτό εκτοξεύθηκε έπειτα από την εκκίνηση των επιχειρήσεων βομβαρδισμού των στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ στις αρχές Αυγούστου, οι οποίες εν συνεχεία επεκτάθηκαν το Σεπτέμβριο και στη Συρία.

Η Έκθεση της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, τις εκτιμήσεις του Κέντρου Στρατηγικών Εκτιμήσεων και Προϋπολογισμού (Center for Strategic and Budgetary Assessments (CSBA), ενός think-tank με έδρα την Washington και δεσμούς με το Πεντάγωνο, που ανακοίνωσε πριν από περίπου μία εβδομάδα ότι οι επιχειρήσεις κατά της ISIS έχουν ήδη κοστίσει μεταξύ περίπου 780 και 930 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βέβαια, οι εξωφρενικές δαπάνες των Η.Π.Α φαίνεται ότι είναι απολύτως αναποτελεσματικές – οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προχωρούν ακάθεκτοι πολιορκώντας την Κουρδική πόλη Kobani: δύο σημαίες της ISIS είναι ακόμη ορατές από την ανατολική πλευρά της πόλης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν