Διεθνή

Βομβιστικές επιθέσεις σκοτώνουν 45 άτομα στη Βαγδάτη

Βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα του Ιράκ, σκότωσαν τουλάχιστον 45 ανθρώπους ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις για την υπεράσπιση της πόλης από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στη δυτική Βαγδάτη, 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τρεις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με παγιδευμένα αυτοκίνητα, δήλωσαν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι της αστυνομίας.
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το γεμάτο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε κυκλική διασταύρωση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί. Ακόμα 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της επίθεσης.

Στη συνοικία Σαούλα, δύο βόμβες πυροδοτήθηκαν στο ίδιο δρόμο με χρονική διαφορά 30 λεπτών. Στην πρώτη επίθεση, μία βόμβα εξερράγη μπροστά από ένα κατάστημα που πουλούσε παγωτά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 18. Στη δεύτερη έκρηξη, η οποία σημειώθηκε μόλις 600 μέτρα μακριά από το πρώτο σημείο, ένας μαχητής πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 44, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Λίγο αργότερα, σε αγροτική περιοχή βόρεια της Βαγδάτης, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε σε μία αγορά τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 21, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Η επίθεση αυτή έλαβε χώρα περίπου 28 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ανάμεσα στις πόλεις Ταρμιγιά και Μισάντα, όπου δραστηριοποιούνται μαχητές του ΙΚ.

Πηγή: http://www.hellasforce.com/

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν