Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι διαρροές «εξέθεσαν Δυτικούς πράκτορες» σε Ρωσία και Κίνα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι διαρροές «εξέθεσαν Δυτικούς πράκτορες» σε Ρωσία και Κίνα

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν κατορθώσει να αποκρυπτογραφήσουν απόρρητα έγγραφα που διέρρευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, αποκτώντας πρόσβαση σε πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη βρετανών και αμερικανών μυστικών πρακτόρων, σύμφωνα με πολύκροτο δημοσίευμα των «Sunday Times».
Τα επίμαχα έγγραφα…
φέρεται να περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δράσης Δυτικών κατασκόπων.
Έχοντας γνώση συγκεκριμένων μεθόδων για συλλογή πληροφοριών από Δυτικούς πράκτορες, οι ρωσικές και οι κινεζικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας θα μπορούσαν πολύ πιο εύκολα να τους παγιδεύσουν ή να τους παραπληροφορήσουν.
Σύμφωνα με τους «Sunday Times», η βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 έχει υποχρεωθεί να αποσύρει μυστικούς πράκτορές της από αποστολές σε «εχθρικές χώρες», ως συνέπεια των αποκρυπτογραφήσεων.
Το δημοσίευμα έχουν επιβεβαιώσει πηγές του BBC, με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο να δηλώνει στο βρετανικό κανάλι πως έως τώρα «δεν υπάρχουν πληροφορίες» ότι οποιοσδήποτε εκτεθειμένος πράκτορας έχει υποστεί κακό.
Επιθυμία του Σνόουντεν – ο οποίος την τελευταία 2ετία έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία – ήταν να αποκαλύψει τις παράνομες μαζικές παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
Οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν αίσθηση παγκοσμίως και γέννησαν μεγάλα ερωτήματα για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της επικοινωνίας στη σύγχρονη εποχή.
Ωστόσο, ο Σνόουντεν είχε επίσης δώσει εγγυήσεις πως τα αρχεία που διέρρευσε ή έκλεψε από την NSA δεν θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για να προκληθεί κακό σε οποιονδήποτε.
Ο Σνόουντεν πιστεύεται πως απέσπασε περίπου 1,7 εκατομμύρια μυστικά έγγραφα πριν εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, το 2013.
 
 
Πηγή: greece-report.blogspot.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν