Διεθνή

Έλληνες μαχητές πολεμούν τον ισλαμικό τρόμο στη Συρία – Προστατεύοντας την Ελληνορθοδοξία!

Έλληνες μαχητές πολεμούν τον ισλαμικό τρόμο στη Συρία - Προστατεύοντας την Ελληνορθοδοξία!

Έλληνες εθελοντές βρίσκονται στην Συρία όπου και πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών του YPG εναντίον των ισλαμιστών του ISIL στην προσπάθεια να ανακοπεί η ισλαμική λαίλαπα που τροφοδοτήθηκε και τροφοδοτείται από την Τουρκία, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και τις χώρες της Δύσης, προκειμένου να ανατραπεί ο Σύρος πρόεδρος Μ.Άσαντ.
Οι Έλληνες μαχητές έχουν…
πάει εκεί για να προστατέψουν την Ελληνορθοδοξία που κινδυνεύει από τον ισλαμικό τρόμο.
Το YPG έχει δραστηριοποιηθεί στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους στις επαρχίες Χασάκα, Ράκα και Χαλέπι, και Έλληνες μαχητές συμμετέχουν στις επιθέσεις κατά ισλαμικών στόχων.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, σε σχετική αναφορά του, επισημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, περίπου 400 ξένοι μαχητές έχουν ενταχθεί στην κουρδική Λαϊκή Μονάδα Άμυνας (YPG) στη Συρία και πολεμούν τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’, έχοντας σχηματίσει μια ιδιότυπη Διεθνή Ταξιαρχία.
Οι Κούρδοι της ομάδας αυτής έχουν στρατολογήσει πολλούς ξένους μαχητές, μέσα από το Facebook, ήδη, από το περασμένο έτος, σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα.
Οι νεοσύλλεκτοι προέρχονται από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη βόρεια και νότια Αμερική, καθώς επίσης στην YPG έχουν ενταχθεί Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράν.
Στις 10 Ιουνίου διαμορφώθηκε μια νέα ταξιαρχία των ‘Αριστερών’ που έχει το μοντέλο των διεθνών ταξιαρχιών κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, ονομάζεται ‘ελεύθερη διεθνής ταξιαρχία’ η οποία έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
Την ταξιαρχία αυτή την απαρτίζουν μαχητές, κυρίως, από την Γερμανία, Ελλάδα, Αλβανία, Ισπανία και Καύκασο, αλλά, περιέχει και αριστερίστικες οργανώσεις των Κούρδων, όπως το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), του THKO (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu) και του BÖG (Birlesik Özgürlük Güçleri).
Η ταξιαρχία απαρτίζεται από 400 ξένους μαχητές. Τις τελευταίες ημέρες φονεύθηκε ένας Αμερικανός εθελοντής, ο Keith Broomfield, ένας Αυστραλό, ένας Βρετανός και μια Γερμανίδα, η οποία όμως ανήκε και στο MLKP και προφανώς ήταν κουρδικής καταγωγής.
Υπάρχει βίντεο που αναρτήθηκε πριν μερικούς μήνες στο οποίο σύμφωνα με τους Κούρδους ο εμφανιζόμενος μαχητής είναι Έλλην πολίτης.
https://youtu.be/8UqpuvawsTI
Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά μόνο τρείς μήνες από το θάνατο του πρώτου Έλληνα που πολεμούσε στη Συρία.
Ένα πρώην στέλεχος των βρετανών Πεζοναυτών(Royal Marines) έγινε τότε ο πρώτος Έλληνας-Βρετανός που σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης ΙSIL στη Συρία.
Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ επιβεβαίωσε από την πλευρά της τον θάνατο του πρώην στρατιώτη, ηλικίας 25 ετών,υπογραμμίζοντας πόσο «συντετριμμένη» ήτανι για την απώλειά του, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε εκείνες τις ημέρες το Φόρεϊν Όφις.
Μία πηγή προσκείμενη στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι YPG βρίσκονται «σε επικοινωνία με την οικογένεια προκειμένου να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τη σορό του».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είχε φθάσει στη Συρία την 7η Δεκεμβρίου.
Ο Τζόρνταν Μέιτσον, ένας Αμερικανός πρώην στρατιώτης, που υποστηρίζει ότι ήταν συμπολεμιστής του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ στο Facebook, απέτισε φόρο τιμής σε έναν «πειθαρχημένο μαχητή» και γνωστοποίησε ότι το θύμα ήταν ένας πρώην Έλληνας υπήκοος που είχε πάρει τη βρετανική υπηκοότητα.
Ο Έρικ Σκάρφιλντ, που μετέβη στη Συρία με δική του πρωτοβουλία, ως απλός πολίτης, τραυματίστηκε θανάσιμα από βλήμα όλμου, ενώ πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ταλ Χάμις, στη βορειανατολική Συρία.
Ένας Βρετανός δικηγόρος, εξάλλου, ο Νταν Τζάρβις, δήλωσε ότι η οικογένεια του Σκάρφιλντ, από το Μπάρνσλεϊ της βόρειας Αγγλίας, τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του πριν από λίγες εβδομάδες προκειμένου να τού εκφράσει τις ανησυχίες της για το γιο τους.
Πρόκειται για «μια τραγική τροπή, φαίνεται πως οι χειρότεροι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν» επισήμανε τότε, ο Τζάρβις σε μία ανακοίνωση.
«Ο Έρικ ήταν ένα έμπειρο μέλος των Βρετανών Πεζοναυτών που είχε συγκλονιστεί από τις ωμότητες που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος. Η οικογένειά του πίστευε ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία με την ελπίδα να προσφέρει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια ως ειδικός στην παροχή ιατρικής φροντίδας στα πεδία μαχών».
«Υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να επισημάνουμε καθώς ο Έρικ δεν ήταν σίγουρο το μοναδικό πρόσωπο που ταξίδεψε στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στις δυνάμεις που αντιστέκονται στο Ισλαμικό Κράτος» σημείωσε ο Τζάρβις και όπως φάνηκε είχε απόλυτο δίκιο,καθώς έχουν ακολουθήσει δεκάδες άλλοι Έλληνες μαχητές.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε γνωστοποιήσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ένας μαχητής, ο οποίος ήταν είτε βρετανικής είτε ελληνικής υπηκοότητας, είχε υποκύψει την ίδια ημέρα στα τραύματά του που είχε υποστεί την προηγουμένη στην επαρχία Χασάκα.
Όπως είχε μεταδώσει το BBC, ο άνδρας που σκοτώθηκε ονομαζόταν Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ και ανήκε στο παρελθόν στις τάξεις των βρετανών Πεζοναυτών. Ήταν ηλικίας 25 ετών, είχαν διευκρινίσει οι εφημερίδες Ντέιλι Τέλεγκραφ και Ντέιλι Μέιλ.
To Υπουργείο Άμυνας του Λιβάνου δια των εκπροσώπων του παραδίδει καμπάνες εικόνες θρησκευτικά αντικείμενα που είχαν λαφυραγωγήσει οι τζιχαντιστές και οι φίλοι τους οι μετριοπαθείς από την Maaloula παρουσία του διοικητή του Στρατού στρατηγού Jean Kahwagi και του επικεφαλή της υπηρεσίας πληροφοριών ΓΤαξίαρχου Edmond Fadel.

Παρόντες ήταν , επίσκοποι και βουλευτές αλλά και αντιπροσωπεία των κατοίκων.Όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβαστούν στην Maloula όπου μια πανηγυρική λειτουργία θα διεξαχθεί εκεί για την επιστροφή των Ελληνορθόδοξων κειμηλίων.

 

 

 

Κάποια από τα ιερά αντικείμενα που σίλησαν οι ισαλμιστές της αλ Νούσρα είχαν υποστεί φθορές. Εικόνες μισοκαμμένες και με βγαλμένα τα μάτια αγίων.

 

Το νέο -κατ΄άλλη πηγή ανακαινισμένο- άγαλμα της Παναγίας έφθασε σήμερα στην Μααλούλα συνοδευόμενο από Σύρους στρατιώτες.

Ένα άγαλμα της Παναγίας ανακαινισμένο που προορίζεται να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση σε λόφο στην ιστορική και πολύπαθη πόλη της Μααλούλα στη Συρία οδηγήθηκε σήμερα στον ιερό τόπο προορισμού του
Ανακτήθηκαν από το συριακό στρατό και τις δυνάμεις της εθνικής άμυνας της πολιτοφυλακής πλήθος αρχαίων και ιστορικών αντικειμένων που είχε υπεξαιρέσει η αλ Νούσρα και οι σύμμαχοί της όταν είχαν καταλάβει την πόλη.

Το άγαλμα καταστράφηκε από τους ισλαμιστές που μάχονται το συριακό κράτος όταν αυτοί κυρίευσαν και κούρσευσαν την πόλη το Δεκέμβρη του 2013.
Βανδάλισαν τότε τις ιστορικές εκκλησίες αλλά και μονές λεηλάτησαν τις εικόνες και τα χριστιανικά σύμβολα και έσπασαν αγάλματα και σταυρούς.

 

 

 

Η Maaloula βρίσκεται στα 55 km ΒΔ της Δαμασκού σε υψόμετρο 1500μ.Στην πόλη αυτή οι κάτοικοι μιλούν ως και σήμερα την αρχαία αραμαική τη γλώσσα του Χριστού.

Πηγή: greece-report.blogspot.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν