Διεθνή

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος γιατί τόσες πολεμικές ετοιμασίες από ΗΠΑ και Ρωσία σε Ευρώπη;

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος γιατί τόσες πολεμικές ετοιμασίες από ΗΠΑ και Ρωσία σε Ευρώπη;

Σύμφωνα με πλήθος  άρθρων μας στο pentapostagma.gr, τόσο οι     Ρώσοι όσο και οι Αμερικανοί, μετακινούν , μετασταθμεύουν, στρατιωτικές δυνάμεις και συστήματα, οι μεν πρώτοι στα σύνορα με την Ουκρανία, οι δε  δεύτεροι στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Συγκεκριμένα  η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναδιατάξει τα σμήνη αεροσκαφών A-10 Thunderbolt ΙΙ στο ευρωπαϊκό θέατρο, μελλοντικών πολεμικών επιχειρήσεων, θα τολμούσαμε να συμπληρώσουμε εμείς.
Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου θα μετακινηθούν από την βάση Davis-Monthan στην Αριζόνα, και από την αεροπορική βάση  στο Spangdahlem στην Γερμανία, ως μέρος του σχεδίου με την επωνυμία, «Atlantic Resolve».
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Αντισμήναρχος Christopher Carnes. Carnes, τονίζοντας ότι «στην Γερμανία, τα οι πολεμικές μοίρες  θα είναι έτοιμες να μετεγκατασταθούν σε περιοχές  προώθησης, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ».
Το πολεμικό αεροσκάφος A-10, είναι ένας  βετεράνος του Ψυχρού Πολέμου, που  χρησιμοποιήθηκε ενεργά στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου έχουν επίσης  πρόσφατα αναπτυχθεί εκ νέου στο Ιράκ, για τις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του ισλαμικού στρατού ISIS.
Πρόσφατα , το Κογκρέσο απέρριψε την πρωτοβουλία του Πενταγώνου να αποσύρει  300 αεροσκάφη  Α-10, για παλιοσίδερα έως το 2019. Το πρόβλημα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ήταν η εξοικονόμηση του κόστους  συντήρησης του  αεροσκάφους Α-10, το οποίο κυμαίνονταν στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου αυτό να δοθεί για την ανάπτυξη του μαχητικού 5ηςγενιάς  F-35, το οποίο έχει «φάει», πολλά δις δολάρια, και ακόμα δεν έχει τεθεί σε μαζική παραγωγή.
Επισημαίνουμε ότι το  αεροσκάφος A-10 Thunderbolt ΙΙ, κατασκευάστηκε για να εξουδετερώνει άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα, κα.
Η μεταστάθμευση αμερικανικών πολεμικών μοιρών σε πολεμικά αεροδρόμια, πιθανόν της Πολωνίας, της Ρουμανίας, και ενδεχομένως και της Βουλγαρίας, εξυπηρετούν καθαρά πολεμικούς σκοπούς ενάντια στα πάσης φύσεως ρωσικά τεθωρακισμένα. Για αυτό και το τελευταίο διάστημα ο ρωσικός στρατός έχει επιδοθεί σε συνεχείς ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας. Αυτό που είναι επικίνδυνο τελικά είναι ότι μιλάνε, με μια « ξεγνοιασιά» , για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά την ίδια στιγμή εξοπλίζονται «μέχρι τα δόντια».
 
Πηγή: pentapostagma.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν