Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

“Οι Φίλοι Του Παιδιού”: Ακόμα και τώρα κοντά στα παιδιά

"Οι Φίλοι Του Παιδιού": Ακόμα και τώρα κοντά στα παιδιά

της Θάλειας Χούντα

Σε μία περίοδο που λόγω των ασφυκτικά οικονομικών πιέσεων , αρκετές Μ.Κ.Ο. αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, το Σωματείο «Οι Φίλοι Του Παιδιού», κόντρα στα σημεία των καιρώ , δίνει δυνατά τον δικό του αγώνα , με τα παιδιά , για… τα παιδιά.

Στην συνέντευξη της στη Θάλεια Χούντα και στο VIMAONLINE.GR, η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μαριλένα Μαμιδάκη μας μιλάει για τα έργα και τις ημέρες του τα τελευταία 25 χρόνια.

Μαριλένα Μαμιδάκη
Μαριλένα Μαμιδάκη

Κυρία Μαμιδάκη, για ποιό σκοπό ιδρύθηκε το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Η ευαισθησία και η ανάγκη προσέγγισης των παιδιών που ζουν δίπλα μας και υποφέρουν προέτρεψε μια ομάδα γυναικών το 1987 να δημιουργήσει Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» . Το Σωματείο κάλυψε μια πορεία 25 χρόνων και σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί με άριστη οργάνωση, ποιότητα εργασίας και πείρα στην προστασία και φροντίδα του παιδιού, που είναι αποδέκτης έντονων καθημερινών προβλημάτων. Περισσότερα από 2.200 παιδιά 700 οικογενειών με σοβαρά προβλήματα υγείας και διαβίωσης βοηθήθηκαν στο διάστημα αυτό

Με ποιες δραστηριότητες βοηθάτε τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη;

Το Σωματείο εφαρμόζει προγράμματα που αφορούν 4 βασικούς τομείς.
Το παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας , το παιδί που ζει σε άπορη οικογένεια , τις άγαμες μητέρες καθώς και Παιδικό Σταθμό.

Στο παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας προσφέρουμε ιατρικές εξετάσεις, νοσηλεία, καλύπτουμε σημαντικές ιατρικές εξετάσεις, αγοράζουμε φάρμακα και εμβόλια. Επίσης, καλύπτουμε σε μηναία βάση τα υλικά για σακχαρώδη διαβήτη και μεσογειακή αναιμία.

Στο παιδί που ζει σε άπορη οικογένεια προσφέρουμε τρόφιμα, γάλα, πάνες και βρεφική διατροφή σε μηνιαία βάση. Τα τρόφιμα (που περιλαμβάνουν μια πλήρως ισορροπημένη διατροφή με κρέας –ψάρι , γαλακτοκομικά προϊόντα , λαχανικά κτλ μας προσφέρθηκε μέσω του προγράμματος ARGOYDAKI) Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών προσφέροντας έπιπλα , αγοράζοντας ηλεκτρικές συσκευές, πληρώνοντας θέρμανση , δίδακτρα και σχολικά είδη.

Επίσης, έχουμε ανεπτυγμένο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών και εκδηλώσεων. Μεσολαβούμε ώστε να γίνονται τα παιδιά δεκτά σε κατασκηνώσεις και διατηρούμε 2 ιδιόκτητα τροχόσπιτα σε camping στην Ν.Μάκρη όπου παραθερίζουν τα παιδιά με τις οικογένειες τους για μία εβδομάδα με όλα τα έξοδα διατροφής, διαμονής και μεταφοράς πληρωμένα από το Σωματείο.

Επίσης , με την μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος Σ.Νιάρχου, καλύπτονται για 50 άπορες οικογένειες τα ενοίκια για ένα έτος ώστε να μην κινδυνεύουν
οι οικογένειες να μείνουν άστεγες.

Από το 1992 λειτουργεί ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης και προσωπικής ανάπτυξης ανύπαντρων μητέρων υπό την εποπτεία Ψυχοθεραπεύτριας-Ψυχαναλύτριας Ομάδας. Η ομάδα βοηθά στην αντιμετώπιση του ρόλου των ανύπαντρων μητέρων και δημιουργεί ένα περιβάλλον αποδοχής εξισορροπώντας έτσι τον οικογενειακό και κοινωνικό αποκλεισμό. Η ανύπαντρη μητέρα εκπαιδεύεται στα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού αντιμετωπίζοντας ωριμότερα την διαπαιδαγώγησή του.

Τέλος, προσφέρουμε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πλούσιο πρόγραμμα τόσο στα παιδιά που
προστατεύει το Σωματείο μας όσο και σε παιδιά άλλων Ιδρυμάτων.

Ο κόσμος πως ανταποκρίνεται και πως μπορεί να συμμετάσχει στην δική σας προσπάθεια;

Το Σωματείο μας είναι μη κερδοσκοπικό και δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση. Τα έσοδά του προέρχονται από την ετήσια συνδρομή των μελών του που είναι 80€/χρόνο, από δωρεές καθώς και από εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά την διάρκεια του χρόνου και για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το side του Σωματείου μας που είναι www.filoitoupediou.gr

Πολύ σημαντική εκδήλωση του Σωματείου μας είναι το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στη HELEXPO
Επίσης έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους ή τις γνώσεις τους για να στηρίξουν τα παιδιά που προστατεύουμε .

Συγκεκριμένα από εθελοντές έχουμε ανάγκη από τις εξής ειδικότητες:
Οφθαλμίατρο
Παιδίατρο
Παιδοψυχίατρο
Λογοπεδικό
Ειδικό Παιδαγωγό
Εργοθεραπευτή
Παιδοδοντίατρο
Οδοντίατρο
Ορθοδοντικό
Γυναικολόγο
Δικηγόρο
Δάσκαλο
Καθηγητές ξένων γλωσσών
Αναπτυξιολόγο

 

Πηγή: vimaonline.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν