Διεθνή

Η Γερμανία θα πληρώσει αποζημίωση στους Ρώσους αιχμαλώτους του Β Παγκοσμίου πολέμου

Η Γερμανία θα πληρώσει αποζημίωση στους Ρώσους αιχμαλώτους του Β Παγκοσμίου πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταβάλει συνολικό ποσό των 10 εκατ ευρώ ως αποζημίωση σε περίπου 4.000 επιζώντες Σοβιετικούς αιχμαλώτους του Β Παγκοσμίου Πολέμου για τα βάσανά τους στα χέρια της ναζιστικής Γερμανίας, πηγές του συνασπισμού δήλωσαν την Τετάρτη.
Η Ευρώπη σηματοδότησε την 70η επέτειο από τη λήξη του πολέμου νωρίτερα αυτό το μήνα και το γεγονός αυτό έφερε στο προσκήνιο μερικές πτυχές της σύγκρουσης που σπάνια συζητούνται , όπως είναι η μοίρα πολλών εκατομμυρίων αιχμαλώτων πολέμου.
Οι πηγές είπαν στο Reuters ότι οι συντηρητικοί της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ συμφώνησαν με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συντρόφους τους να συγκεντρώσουν το ποσό σε ένα συμπληρωματικό προϋπολογισμό, με κάθε επιζώντα να πρόκειται να λάβει 2,500 ευρώ ($ 2,780).
Τα βάσανα των 5,3 εκατ Σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου, οι οποίοι κρατήθηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις μεταξύ του 1941 και του 1945, ήταν ακραία και περισσότεροι από τους μισούς πέθαναν. Κρατούνταν υπό απάνθρωπες συνθήκες, πολλοί εκτελέστηκαν. Άλλοι πέθαναν από πείνα ή πέθαναν από τις αρρώστιες.
ΠΗΓΗ http://www.jpost.com/Breaking-News/Germany-to-pay-compensation-to-Soviet-WW2-prisoners-403649
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Το ισραηλινό αυτό άρθρο επικαλείται δημοσίευμα του Reuters και δείχνει την υποκρισία των Γερμανών πολιτικών.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός σκέφτεται να συγκεντρώσει μόλις 10 εκατ ευρώ για να αποζημιώσει 4000 επιζώντες Σοβιετικούς αιχμαλώτους από τα 5,3 εκατ αιχαμαλώτων που πέρασαν από τα χέρια τους στα 4 χρόνια του πολέμου.
Προφανώς οι νεκροί δεν μετράνε για αποζημίωση.
Η πανίσχυρη οικονομικά Γερμανία αποζημιώνει το 0,7 τοις χιλίοις των Ρώσων θυμάτων της με το ασήμαντο ποσό των 2500 ευρώ.
Το μέσο εισόδημα της Γερμανίας ανά κάτοικο ήταν 41915 δολάρια το 2014.
Το ποσό της «αποζημίωσης» αντιστοιχεί σε αμοιβή 24,2 ημερών εργασίας ενός σημερινού Γερμανού πολίτη…
Η Γερμανία δείχνει έμπρακτα την τσιγκουνιά της και εδώ.
Οι επιζώντες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου διεκδίκησαν από το 1997 αποζημίωση από τους Γερμανούς στα δικαστήρια τριών Ευρωπαικών χωρών.
Η απαίτηση τους προσδιορίστηκε στα Ελληνικά δικαστήρια στα 28 εκατ ευρώ.
Δεν τους δόθηκαν ποτέ, γιατί η Γερμανία προφασίστηκε στο Δικαστήριο της Χάγης ετεροδικία…
Δεν αμφισβήτησε ποτέ τους νεκρούς ή τις καταστροφές, που προξένησαν τα στρατεύματα της στον άμαχο πληθυσμό κατά παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών , που προέβλεπαν την προστασία των αμάχων.
Αμφισβήτησε μόνο την εξουσία των δικαστηρίων της Ελλάδας και της Ιταλίας, που επικύρωσαν την αποζημίωση των θυμάτων.
Και τώρα με απόλυτα υποκριτικό τρόπο οι Γερμανοί θυμήθηκαν μερικά την «εθελοντική» υποχρέωση τους να αποζημιώσουν τα επιζώντα θύματα τους Ρωσικής καταγωγής…
Διαβάζοντας τη σχετική είδηση στον ισραηλινό τύπο δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό να σας αναφέρω ότι αυτοί οι Γερμανοί πολιτικοί ,μέσω των εγκάθετων πολιτικών παραρτημάτων τους στον Ελληνικό πολιτικό κόσμο, μας μετέφεραν την ενόχληση τους, γιατί τολμήσαμε να προβάλλουμε ιστορικά ντοκυμαντέρ με την «δράση» των SS και της Wermacht στους χώρους αναμονής των Ελληνικών μέσων μεταφοράς.
“Ισως να θεωρούν ότι οι σταθμοί των Ελληνικών τραίνων είναι Γερμανικό έδαφος, γιατί κάποιοι μιζαδόροι τους ανέθεσαν στο παρελθόν τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους.
“Ισως πάλι να ένιωθαν άβολα , γιατί τα εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα έβλεπαν στη τηλεόραση τα έργα των ένδοξων προγόνων τους…
Η Ελλάδα γνώρισε πολλούς κατακτητές στη πολύχρονη ιστορία της, που προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη του Ελληνικού πολιτισμού, αφήνοντας παντού ερείπια να μαρτυρούν ως σήμερα το έργο τους.
Μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους θεωρήσουν ενόχους και για την καταστροφή του Παρθενώνα?
ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ SPIEGEL ?
ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ SPIEGEL ?
“H απλά κατάλαβαν ότι η Ευρωπαική κοινή γνώμη θα θυμόταν τη συμβολή των Γερμανών στη προσπάθεια καταστροφής της Ευρώπης με δύο παγκόσμιους πολέμους στο παρελθόν.
Την αλήθεια ίσως την καταλάβουμε, αν ψάξουμε στο διαδίκτυο το πατρικό επώνυμο της μητέρας ενός υπουργού της κυβέρνησης Μέρκελ, που συνηθίζει πεισματικά να μας κουνάει το δάκτυλο , όταν διαπραγματεύεται την οικονομική μας καταστροφή ή σωτηρία… (Goehring)
11030534_819982138094582_152122933760210315_n
Αν δεν φτάνει αυτό, μπορούμε να αναρωτηθούμε επίσης και γιατί η Καγκελάριος της Γερμανίας κα Mέρκελ κυκλοφορεί στη πολιτική ζωή της Γερμανίας με δανεικό επώνυμο το επώνυμο του πρώτου άντρα της Ούλριχ Μέρκελ και όχι με το πατρικό της ( Kasner) ή με το επώνυμο του σημερινού συζύγου της (Sauer).
Ο λόγος πάντως δεν είναι φεμινιστικός, ούτε συναισθηματικός, γιατί η κα Μέρκελ δεν απέκτησε ποτέ δικά της παιδιά…
ΠΗΓΗ http://el.wikipedia.org/wiki
Μήπως τα δύο παραπάνω πρόσωπα συνδέονται με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας όχι μόνο λόγω των «συνωνυμιών» των επιθέτων τους με επώνυμους ναζιστές της περιόδου του Χίτλερ, αλλά και με άλλους τρόπους?
ΠΗΓΗ http://olympia.gr
“Ισως τότε η στάση τους προς την Ελλάδα και τους κατοίκους της να εξηγείται και με διαφορετικό τρόπο, που να μην σχετίζεται απαραίτητα μόνο με την επιστήμη της ψυχιατρικής…
 
 
Πηγή: SON OFEON

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν