Διεθνή

Συνεχόμενα εναέρια επεισόδια ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Βαλτική « εγκυμονούν» κινδύνους

Συνεχόμενα εναέρια επεισόδια ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Βαλτική « εγκυμονούν» κινδύνους

Συναγερμός « χτύπησε», στο σύστημα αεράμυνας της Λετονίας από την πορεία πτήσης ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους «Ilyushin Il-72″ το οποίο πετούσε « εφαπτόμενο» στον εναέριο χώρο,αναφέρει η ιστοσελίδα Sputnik.com.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του λετονικού υπουργείου άμυνας , οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας , εντόπισαν ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου «Ilyushin Il-72», να πετά κοντά στα σύνορα της χώρας.
«Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, και κοντά στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της Λετονίας, εντοπίζοντας το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Il-72 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας «, καταλήγει η ανακοίνωση .
Σύμφωνα με το λετονικό Υπουργείο Άμυνας, το 2014, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και πλοία πλησίασαν τα σύνορα της χώρας πάνω από 250 φορές.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapsostgma.gr, ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν χωρίς να έχουν υποβάλουν σχέδια πτήσης από την ηπειρωτική Ρωσία, συχνά στο Καλίνινγκραντ, που αποτελεί ρωσικό θύλακα μεταξύ των δυο κρατών μελών του ΝΑΤΟ την Πολωνία και τη Λιθουανία και την Λετονία , αναφέρουν δυτικοί αξιωματούχοι.
Συνολικά το 2015, έχουν εντοπιστεί δεκαέξι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, συλλογής πληροφοριών, ανεφοδιασμού, μεταγωγικά, από νατοϊκά μαχητικά στη Βαλτική, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες αναφορές του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας.
Πριν πέντε ημέρες, μαχητικά αεροσκάφη Typhoon απογείωσε η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία (RAF) για να αναχαιτίσει δύο ρωσικά βομβαρδιστικά, τα οποία πετούσαν κοντά στα όρια του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου, βορείως της Σκωτίας.
Οι αναχαιτίσεις ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών από χώρες – μέλη του NATO έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, με φόντο τη ρωσική εμπλοκή στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία.
Αυτή ένταση στην περιοχή δεν οδηγεί πουθενά. Η Ρωσία κατηγορεί την δύση ότι στέλνει οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη δίπλα στα σύνορα της, ενώ από την άλλη πλευρά ρωσικά μαχητικά δεν υποβάλουν σχέδια πτήσεις στον διεθνή εναέριο χώρο.
Αυτά τα ζητήματα θα συζητήσουν σήμερα Ρωσία και ΗΠΑ στις Βρυξέλες , προσπαθώντας να αποτρέψουν κάποιο πολύ σοβαρό επεισόδιο στην Βαλτική.
 
 
Πηγή: pentapostagma
 

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν