Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” …….ανοιχτοί γι αυτά τα παιδιά!

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" .......ανοιχτοί γι αυτά τα παιδιά!

Συνέντευξη στην Θάλεια Χούντα

Όσοι παρακολούθησαν  τον αγώνα  Παναθηναϊκός –  Ατρόμητος είχαν μια ευχάριστη έκπληξη, όταν αντίκρυσαν τους εκπαιδευόμενους του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” να συμμετέχουν στο τελετουργικό του αγώνα συνοδεύοντας τους αγαπημένους τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Η δράση αυτή ήταν στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου , κος Ανυφαντής Νικόλαος , μας μιλάει    γι αυτά ….τα υπέροχα παιδιά.

Ποια είναι η ιστορία του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»;

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία. Λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό. Εδρεύει στον Άγιο Δημήτριοκαι εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Αττικής.

 

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι και πως τους επιτυγχάνετε;

Βασικός στόχος είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να στηρίζονται κατά το δυνατόν στις δυνάμεις τους για την συμμετοχή τους στην κοινωνία, την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την αυτόνομη – ημιαυτόνομη διαβίωσηκαι γενικά τη βελτίωση ποιότητας ζωής τους. Το έργο του κέντρου αναπτύσσεται με εργαστήρια προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Ποια είναι τα τελευταία νέα των παιδιών όσον αφορά τις δραστηριότητές τους;

Πέραν των καθημερινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν στις παρακάτω δραστηριότητες για την προβολή του κέντρου: σε τηλεοπτικό σποτ, σε Τουρνουά Bocce,  bazaar, και πιο πρόσφατα συμμετείχαν στο τελετουργικό του αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στο ΟΑΚΑ και χάρηκαν πολύ αυτή τη μοναδική εμπειρία.

 

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Όταν ο σκοπός είναι ιερός πάντοτε βρίσκονται πολύτιμοι συνεργάτες για την εκπλήρωσή του. Θέλετε να μας μιλήσετε για τους αρωγούς σας;

Η ισότιμη συμμετοχή των ΑΜΕΑ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας (Υπουργείο Υγείας & Κοιν. Αλλ, Ασφαλιστικοί φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση), η οποία  έμπρακτα πρέπει να αποδεικνύει το καθήκον της και ιδιαίτερα όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Η στήριξη των αδύνατων των αδυνάτων αποτελεί πανανθρώπινη αρχή και στη πορεία μας είχαμε τη στήριξη και συνεργασία: ευαισθητοποιημένων φορέων όπως:Ο ΟΑΣΑ. η ΜΑΡΦΙΝ ΒΑΝΚ, η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, η P & G, το Athens Metro Mall Αγ. Δημητρίου, AAAFx και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  στα πλαίσια της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης.

 

Πηγή: exipno.gr

 

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν