Διεθνή

Ρωσία–ΗΠΑ: «Γεωπολιτική μάχη για τα μάτια της Ελλάδας»

Ρωσία–ΗΠΑ: «Γεωπολιτική μάχη για τα μάτια της Ελλάδας»

Η ιστορία μετά από πολλά χρόνια, όταν θα αναφέρει αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο στην χώρα μας , θα αναφέρει τα γεγονότα με πάρα πολύ σκεπτικισμό. Διότι τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα , η απληστία της Γερμανίας, η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος, οι ΗΠΑ, οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, τα σχέδια του Β.Πούτιν, έχουν συνθέσει ένα « εκρηκτικό» σκηνικό για την χώρα μας. Το οποίο εμποδίζει και δεν μας « απελευθερώνει» ούτε προς τα εμπρός ούτε προς τα οπίσω.
Σύμφωνα με τον Marc Faber, η Ευρώπη δεν «πρόκειται» ποτέ να αφήσει «στα χέρια» του Κρεμλίνου την Ελλάδα. Επίσης οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα επιτρέψουν την «μετακίνηση» της Ελλάδας κάτω από την επιρροή της Ρωσίας, απειλώντας με την επέκταση της σφαίρας επιρροής της Μόσχας, στην Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτό δήλωσε την Δευτέρα 11 Μαΐου, σε μια συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC, ο διάσημος οικονομικός επενδυτής Marc Faber .
Τώρα από πότε οι διάσημοι επενδυτές, σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, μετατράπηκαν σε γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς αναλυτές ακόμα δεν το έχουμε κατανοήσει. Η κοινωνία μας «παραδόθηκε» από την δεκαετία του 1980 σιγά-σιγά στα χέρια των « τραπεζιτών, μεγαλοεπενδυτών, τραπεζιτών, οικονομολόγων πάσης φύσεως και άλλων συναφών ειδικοτήτων . Ανθρώπων δηλαδή που δεν έχουν την παραμικρή ηθική αντίσταση μπροστά στο κέρδος και το χρήμα.
Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα, όλοι αυτοί οι « χρήσιμοι ηλίθιοι» να παραδώσουν τον κόσμο αυτόν , είτε στα χέρια δικτατόρων-στρατηγών, είτε πολυεθνικών κολοσσών οι οποίες θα διαθέτουν ιδιωτικούς στρατούς και οι οποίοι κατέχουν πραγματική εξουσία στα χέρια τους.
«Πίσω από αυτό κρύβεται ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεχνούν πολλοί άνθρωποι. Εάν η Ελλάδα φύγει ( από την ευρωζώνη ), οι χώρες του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Αμερικής, φοβούνται ότι η Ρωσία θα ενισχύσει τους δεσμούς της εδώ (στην Μεσόγειο )», είπε ο εμπειρογνώμονας.
Δεν νομίζουμε η « εκτίμηση» του επενδυτή αποτελεί κάτι το συνταρακτικό. Είναι γνωστό από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας ότι, οι Ρώσοι επιθυμούσαν ανέκαθεν « διέξοδο» μέσω του Αιγαίου στην Μεσόγειο Θάλασσα. Μόνο που οι ίδιοι έκαναν συνεχώς το ίδιο λάθος, αφήνοντας να έχει ύπαρξη η οθωμανική αυτοκρατορία ή η σημερινή Τουρκία , υποκύπτοντας στις πιέσεις των δυτικών, με επικεφαλής την Βρετανία. Μια χώρα που ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου και «παίζει» τα δικά τηςε παιχνίδια, αλλά όχι για πολύ . Οι Τούρκοι ετοιμάζουν να κατασκευάσουν και άλλη διώρυγα μπλοκάροντας τον Βόσπορο που τον διέπει η συμφωνία του Μοντρέ. Ο νέος ηγέτης της Ρωσίας ο Β.Πούτιν γνωρίζει καλά αυτήν την λεπτομέρεια και θα την « διορθώσει» μια για πάντα.
Πολλοί οικονομολόγοι λοιπόν , σύμφωνα με τον ειδήμονα Αμερικανό επενδυτή, πιστεύουν ότι εάν η Αθήνα εξέλθει από την ζώνη του Ευρώ , ίσως και από την ΕΕ θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Αυτό θα γίνει έτσι και αλλιώς. Η απληστία της ΕΕ και της Δύσης , που σαν του σταυροφόρους επιτίθενται εναντίον της Ελλάδος , εξεγείρει » αντίρροπες » για αυτούς δυνάμεις .
«Αν συμβεί αυτό, το ρωσικό Ναυτικό θα μετακινηθεί από την Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Faber. Νομίζουμε ότι ο «επενδυτής» και εδώ « συνελήφθει» αδιάβαστος, οι Ρώσοι είναι ήδη στην Μεσόγειο με τουλάχιστον 10 μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, από τον αποκαλούμενο στόλο της Μεσογείου. Αυτό που αναζητεί εναγωνίως το ρωσικό ναυτικό είναι ναυτική βάση στο Αιγαίο πέλαγος , για να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό , η Ελλάδα θεωρείται ως πύλη προς την Μεσόγειο, καθώς επίσης είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Μόσχα και ζήτησε την κατάργηση των αντι-ρωσικών κυρώσεων σπο την ΕΕ.
Επειδή το παιχνίδι είναι « χονδρό» , οι Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν την πατρίδα μας « πάμφθηνα», οι Αμερικανοί δεν θέλουν να μετακινηθούμε γεωπολιτικά, και οι Ρώσοι αναζητούν ναυτική βάση και παρουσία στα Βαλκάνια, ενώ οι Τούρκοι » ακονίζουν» τα μαχαίρια τους , « θα γίνει ότι θα γίνει».
 
 
Πηγή: pentapostagma

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν