Διεθνή

Τεχεράνη σε Δαμασκό: Συμμαχείστε με το PKK και χτυπήστε την Τουρκία

Τεχεράνη σε Δαμασκό: Συμμαχείστε με το PKK και χτυπήστε την Τουρκία

Η υπηρεσία πληροφοριών του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, απέστειλε επιστολή σε ανώτερους αξιωματούχους, στην οποία Ριάντ.

αναφέρει ότι υποστηρικτές της κυβέρνησης της Συρίας, ενθαρρύνουν τον προέδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, να συμμαχήσει με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και να σταθούν μαζί εναντίον της Τουρκίας, εάν η Δαμασκός πιστεύει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.
Αυτό σημειώνεται σε έγγραφο της Wikileaks που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, όπου το Ιράν καλεί και άλλους συμμάχους της Συρίας να στηρίξουν τον Άσαντ και το PKK, ώστε να πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας, εάν αισθανθεί ο πρόεδρος της Συρίας ότι πλησιάζει το τέλος της εξουσίας του.
Το έγγραφο αποκαλύπτει ακόμη, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, ανησυχούν για τις προσπάθειες που γίνονται από τον Άσαντ και τη λιβανική Χεζμπολάχ, να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ.
«Λόγω των στρατηγικών σχέσεων, η ιρανική κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της δεν θα εγκαταλείψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ».
Έγγραφα, επίσης, της Wikileaks, αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει ζητήσει από το PKK στενότερη συνεργασία για την καταπολέμηση των σχεδίων της τουρκικής κυβέρνησης «εάν η τουρκική πρόταση για διαχωρισμό του βόρειου τμήματος της Συρίας, προωθηθεί».
Χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας έχουν δημοσιευθεί από την ιστοσελίδα Wikileaks και σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 70 χιλιάδες έγγραφα κυκλοφόρησαν μόνο την Παρασκευή 19 Ιουνίου.
Τα έγγραφα αναφέρονται στην τρέχουσα κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τη στρατηγική που ακολουθεί η Σαουδική Αραβία.

 
 
Πηγή: echedoros-a.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν