Διεθνή

Το Κοσσυφοπέδιο κατηγορεί τα Σκόπια για το Κουμάνοβο

Το Κοσσυφοπέδιο κατηγορεί τα Σκόπια για το Κουμάνοβο

Ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών του Κοσσυφοπεδίου (AKI), Agron Selimaj, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Κοσόβου συνεχίζει να περιμένει εξηγήσεις για το τι συνέβη στην ένοπλη σύγκρουση στην πόλη Κουμάνοβο και δεν δίστασε να κατηγορήσει τα Σκόπια ότι έχουν σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει αυτήν τη σύγκρουση.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το κράτος των Σκοπίων, δεν έχουν κάνει τίποτε για τους πολίτες τους, που σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.
Ο Σελιμάι, σήμερα, στην Επιτροπή Εποπτείας της υπηρεσίας πληροφοριών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε ότι το θέμα της υπηρεσίας δεν είναι το Κουμάνοβο, αλλά μόνο ένα μέρος της συζήτησης, που αφορά τον έλεγχο της ασφάλειας, αρμοδιότητα της AKI.
Το μέλος της Επιτροπής Εποπτείας της ‘AKI’, Melihate Tërmkolli, αναφερόμενος στο θέμα, διευκρίνισε ότι η Υπηρεσία του Κοσόβου, έχει συζητήσει για το θέμα αυτό, πρόσφατα, και πιστεύει ότι έχει ολοκληρωθεί.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είναι αδιευκρίνιστο το συμβάν στο Κουμάνοβο, πέρα από το ότι έχουν σκοτωθεί εκεί δέκα άτομα, εννέα από τα οποία ήταν πολίτες του Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ορισμένα μέλη του UCK.
 
 
Πηγή: echedoros-a.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν