Διεθνή

500.000 λαθρομετανάστες έχουν μαζευτεί στις ακτές της Λιβύης για να έρθουν στην Ευρώπη! (βίντεο)

500.000 λαθρομετανάστες έχουν μαζευτεί στις ακτές της Λιβύης για να έρθουν στην Ευρώπη! (βίντεο)

Κοντά στους 500.000 λαθρομετανάστες έχουν μαζευτεί στη Λιβύη, για να προσπαθήσουν να περάσουν στην Ευρώπη με μη ασφαλείς ξύλινες βάρκες που έχουν ήδη προκαλέσει χιλιάδες θανάτους.
Το επίπεδο της μιζέριας περιγράφηκε από…
έναν ανώτερο αξιωματικό του Βασιλικού Ναυτικού ο οποίος ηγείται της βρετανικής προσπάθειας διάσωσης κοντά στις ακτές της Λιβύης.
Το βρετανικό πλοίο ‘HMS Bulwark’ βοήθησε να έρθουν περίπου 4.000 λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, αφότου απομακρύνθηκαν από τις βάρκες τους.
Το πλοίο έχει πλήρωμα 350 ναύτες και βασιλικούς πεζοναύτες που προετοιμάζονται να φέρουν επιπλέον 3.000 λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το πλοίαρχο Nick Cooke-Priest.
“Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν 450.000 με 500.000 μετανάστες στη Λιβύη οι οποίοι περιμένουν στα σύνορα.”
Εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών ειδοποίησαν το πλήρωμα του πλοίου ότι υπήρχαν περισσότεροι λαθρομετανάστες μέσα στο νερό.
Η ιταλική και η βρετανική ακτοφυλακή εργάζονται από κοινού για να φέρουν όσους περισσότερους λαθρομετανάστες μπορούν στην Ευρώπη από τα νερά της Λιβύης.
Οι λαθρομετανάστες συνεχώς βυθίζουν τα δικά τους πλοία, μόλις δουν ένα πλοίο διάσωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα μεταφερθούν σε ευρωπαϊκό σκάφος.
Ο αρχιπλοίαρχος Martin Connell, ανώτερος αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού, επικεφαλής της επιχείρησης, δήλωσε:
“Αυτή είναι η πιο ζοφερή κατάσταση που θα μπορούσατε ενδεχομένως να βρείτε. Είναι μια ζοφερή επιχείρηση … τα περισσότερα από αυτά τα σκάφη δεν τα καταφέρνουν. Αν μπορούσα να πιάσω κάποιες από αυτές τις συμμορίες του λαθρεμπορίου. Δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. “
Είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτοί οι λαθρομετανάστες οι οποίοι υποτίθεται ότι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για να κάνουν αυτά τα ταξίδια που συχνά κοστίζουν τουλάχιστον 3.000 έως 8.000 ευρώ, όπως έρευνες έχουν διαπιστώσει, την ίδια ώρα που μια πτήση από τη Σομαλία στη Σουηδία κοστίζει γύρω στα 400 με 500 ευρώ!
Αν βρεθούν να επιπλέουν στο νερό οι λαθρομετανάστες είναι εγγυημένο ότι θα μεταφερθούν σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού, μέχρι να τους δοθεί στέγη, τροφή και ένδυση – όλα φυσικά, δωρεάνσε βάρος του Ευρωπαίου φορολογούμενου
Την ίδια ώρα ο ντόπιος πρέπει να εργαστεί σκληρά για να τα απολαύσει όλα αυτά, ενώ η όποια εργασία του δεν καλύπτει το κόστος των επιδομάτων, οι δε δήμοι σε όλη την Ευρώπη ήδη «γονατίζουν».

 
 
Πηγή: redskywarning.blogspot.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν