Διεθνή

Αρχίζει στο τέλος του μήνα η κατασκευή του Turkish Stream – Η εμπλοκή της Ελλάδας

Αρχίζει στο τέλος του μήνα η κατασκευή του Turkish Stream - Η εμπλοκή της Ελλάδας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk στο τέλος του μήνα αρχίζει και επίσημα η κατασκευή του Turkish Stream. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ο υπουργός Ενεργείας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι αναμένονται από την ρωσική εταιρία Gazprom οι συντεταγμένες του αγωγού φυσικού αερίου που θα διασχίσει την Μαύρη Θάλασσα και θα φτάσει στην Θράκη. Όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές άδειες και ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, η Ρωσία ενδέχεται να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου αγωγού μέχρι το τέλος του μήνα.
Υπάρχει όμως μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής στην οποία εμπλέκεται και η Ελλάδα. Η Sabah γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια ενδιαφερουσα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ρωσο Πρόεδρο Πούτιν. Η τηλεφωνική συνομιλία, αναφέρει πως έγινε μετά από αίτημα του κ. Τσίπρα και μεταξύ των δυο έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συνεργασία των δυο χωρών στους τομείς εργασίας και ενέργειας και για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη.
Επίσης η Milliyet σε άρθρο της με τίτλο “Μίλησαν για τον Turkish Stream”, γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επαφή και τονίζει ότι ως γνωστόν η Ρωσία υποδεικνυόταν ως ένας από τους εν δυνάμει χρηματοδότες της Ελλάδας σε περίπτωση που αυτή δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές. Ανακοινώθηκε ότι οι δυο ηγέτες μίλησαν για το Turkish Stream.
 
 
Πηγή: voicenews.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν