Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

Ένωση “Μαζί για το Παιδί”: ” Προσφέρω γιατί Νοιάζομα騔

Ένωση "Μαζί για το Παιδί": " Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι¨"

Συνέντευξη στη Θάλεια Χούντα

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” είναι μία ομπρέλα δέκα κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί τα δέκα σωματεία προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα από 10.000 παιδιά στην Ελλάδα. Η Ένωση ορμώμενη από τη νέα κοινωνική πραγματικότητα , αποφάσισε να δημιουργήσει την υπηρεσία ” Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι” με σκοπό να βοηθάει συστηματικά , πέρα των 10 μελών της , περισσότερους από 100 φορείς παιδικής προστασίας στην Αττική.

 

Στη συνέντευξη της στην Θάλεια Χούντα , η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης της Ένωσης κ. Μαρία Χατζηνικολάκη μας μιλάει για το έργο και τις συνεχείς υπηρεσίες που προσφέρει η Ένωση σε χιλιάδες παιδιά

Κυρία Χατζηνικολάκη , θέλετε να μας μιλήσετε για το έργο της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”;

Το έργο της Ένωσης είναι πολύπλευρο αφού το κάθε ένα από τα σωματεία προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών πρός το παιδί και την οικογένεια του. Κάτω από την ομπρέλα της ‘Ενωσης βρίσκουν καταφύγιο παιδιά με ειδικές ανάγκες , άπορα παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών , παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και οικογένειες που χρειάζονται ψυχολογική , οικονομική και ηθική συμπαράσταση για να ανταπεξέλθουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους .

Ποιούς στόχους έχει θέσει η Ένωση;

Πρωταρχικά η Ένωση στοχεύει στην παροχή υλικής, πνευματικής , ιατρικής και ηθικής υποστήριξης σε βρέφη , παιδιά , εφήβους και νέους καθώς επίσης και ψυχοκοινωνική στήριξη οικογενειών.

Ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινωνικό σύνολο για το παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη , ενώ διαδίδει τις αρχές και τις μεθόδους του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση των ιδιαιτέρων αναγκών του παιδιού.

Επίσης η Ένωση συνεργάζεται με διεθνείς οργανώσεις , προάγει την επιστημονική έρευνα και επιτυγχάνει την εξεύρεση πόρων μέσω της οργάνωσης πολιτιστικών , επιστημονικών η αθλητικών εκδηλώσεων.

Κυρία Χατζηνικολάκη πως διασφαλίζετε τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για το έργο σας;

Η Ένωση συγκεντρώνει οικονομικούς πόρους από τη διοργάνωση πολιτιστικών , αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων . Παράλληλα σημαντικό μέρος των εσόδων της προκύπτει από την πολύτιμη υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και των ανθρώπων καλής θέλησης . Τα ποσά που συγκεντρώνονται από όλες τις δραστηριότητες της Ένωσης μοιράζονται ισόποσα στο κάθε σωματείο της με απόλυτη διαφάνεια και χρησιμοποιούνται από την κάθε οργάνωση για τις ανάγκες της .

Ο εθελοντισμός αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Ένωσης και συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχημένη υλοποίηση των εκδηλώσεων και τη γενικότερη προώθηση των σκοπών της.

Θέλετε να μας μιλήσετε για την “Γραμμή Μαζί για το Παιδί”;

Η Ένωση θέλοντας να βοηθήσει ακόμα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιούργησε την “115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί”, μια πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας που λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα , από Δευτέρα εώς Παρασκευή 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδι και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους , γονείς και εκπαιδευτικούς .

Οι ενδιαφερόμενοι καλούν με χρέωση μιας αστικής μονάδας από αστικό και υπεραστικό αριθμό , ανεξαρτήτως διάρκειας τηλεφωνήματος ενώ στην άλλη άκρη της γραμμής απαντά ειδικά εκπαιδευόμενο και έμπειρο προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι) παρέχοντας τις ανάλογες κατευθύνσεις και πληροφορίες.

Συγκεκριμένα οι κλήσεις στην συγκεκριμένη γραμμή αφορούν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί η ένας έφηβος, την ψυχική υγεία παιδιού – εφήβου, την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια , τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο , καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης παιδιών , τα παιδιά με ειδικές ανάγκες,ενημέρωση – παραπομπή σε δημόσιους φορείςγια το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο και πληροφορίες για την Ένωση και τα σωματεία της.

Όλες οι συνομιλίες είναι απολύτως εμπιστευτικές με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου.
Η 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί λειτουργεί πανελλαδικά με την ευγενική υποστήριξη του ΟΤΕ.

Θέλετε να μας μιλήσετε για τη νέα υπηρεσία της Ένωσης “Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι”;

Ο σκοπός δημιουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι το να μπορεί η Ένωση να στηρίξει περισσότεους από 100 φορείς παιδικής προστασίας στην Αττική πέραν των 10 μελών της.Συγκεκριμένα καλύπτει τους φορείς αυτούς με είδη πρώτης ανάγκης , προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εκκλήσεων για βοήθεια. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στεγάζεται στην οδό Αγίου Θωμά 9 στους Αμπελοκήπους.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τρόφιμα , είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας χώρου, σχολικά είδη και παιχνίδια , φάρμακα και επιδεσμικά υλικά.

Η φιλοσοφία με την οποία πορεύεται η Ένωση είναι η “ισχύς εν τη ενώσει” κάτι που η πρωτοποριακή αυτή συμμαχία το αποδεικνύει καθημερινά , στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτέλέσματα.

TOMS ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΡΝΑΝ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ TOMS ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
TOMS ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΡΝΑΝ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ TOMS ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

 

ΕΚΔΉΛΩΣΗ  ΣΤΟ ΙΝΕΜΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΔΩΡΑ
ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΝΕΜΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΔΩΡΑ
7 (1)
ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΝΕΜΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΔΩΡΑ

Πηγή: dhmoths.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν