Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

“ΦΡΟΝΤΙΔΑ”: Πραγματική στήριξη για την οικογένεια

"ΦΡΟΝΤΙΔΑ": Πραγματική στήριξη για την οικογένεια

Συνέντευξη στην Θάλεια Χούντα

 

Η λέξη φροντίδα από μόνη της περικλείει την έννοια του ενδιαφέροντος, της προστασίας, της θαλπωρής. Πόσο μάλλον όταν αυτή η μαγική λέξη παίρνει σάρκα και οστά , παρέχοντας στήριξη στις μη προνομιούχες οικογένειες, όπου τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι το “ψωμοτύρι ” της καθημερινής τους πραγματικότητας.

Στην συνέντευξή της στο VIMAONLINE, και την δημοσιογράφο Θάλεια Χούντα, η Πρόεδρος της “ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ” κ. Ειρήνη Δορκοφίκη, μας μιλάει για την δράση της και την ¨”φροντίδα” που παρέχει σε κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά και σε άλλους αδύναμους κρίκους της κοινωνίας μας.

Κυρία Δορκοφίκη, τι είναι η ”ΦΡΟΝΤΙΔΑ”;

Η ”ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, Διεθνής Εταιρία Στήριξης Οικογένειας, με τη νέα επωνυμία ”ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία( Μ.Κ.Ο: μη κυβερνητική οργάνωση) εγγεγραμμένη στα Μητρώα των Μ.Κ.Ο του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με πιστοποίηση- αιγίδα του Κρατικού Οργανισμού για τον εθελοντισμό ”ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Με ποιο τρόπο μπορεί η ”ΦΡΟΝΤΙΔΑ” να στηρίξει τα θύματα κακοποίησης;

Ανάλογα με το είδος της κακοποίησης ενημερώνουμε τα θύματα για το νομικό καθεστώς, τα δικαιώματά τους , το πως να ενεργήσουν ή προφέροντας άμεση προστασία στον ξενώνα μας.

Πως μπορείτε να προστατεύσετε τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν την ενδοοικογενειακή βία;

Υπάρχουν δύο τρόποι: Πρώτον με την συμβουλευτική στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας μέσω τηλεφώνου όπως για το ποιά είναι τα δικαιώματα της,τι πρέπει να κάνει, για το κατά πόσο δικαιούται δωρεάν νομική στήριξη, εάν πρέπει να δίωξει τον σύζυγο από το σπίτι και να μείνει η ίδια,να πάρει την επιμέλεια των παιδιών, το που πρέπει να απευθυνθει για πάσης φύσεως στήριξη κ.λ.π

Δεύτερον μπορούμε να παρέχουμε φιλοξενία στον ξενώνα μας, με την απαραίτητη ψυχολογική στηριξη, να συμβάλουμε στην εύρεση εργασίας , και να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την κοινωνική και επαγγελματική της αποκατάσταση.

Το σύνθημα της ”ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ” ”δεν ξέρετε τι δύναμη κρύβει μια αγκαλιά” σε ποιους απεύθυνεται και τι ανταπόκριση συναντάει;

Η εμπειρία μας μας έχει πείσει οτι μια στοργική αγκαλιά δίνει ασφάλεια στο άτομο που νιώθει μόνο, είναι σε κατάθλιψη, ή είναι παιδί.

Είναι ένα μήνυμα για τους ενήλικες που ξεχνάνε ότι ”μιλάμε συνέχεια για το παιδί αλλά δεν μιλάμε με το παιδί”.
Η καλύτερη συνομιλία με τα παιδιά μας είναι η ζεστή αγκαλιά μας. Χρειάζεται ενημέρωση για να το καταλάβουν οι γονείς. Οπωσδήποτε η φωτογραφία μας και το μήνυμα έχει κάνει καλή δουλειά, όπως ομολογούν πολλοί ”βιαστικοί ”γονείς.

Περισσότερες πληροφορίες στο frontida.org

 

Πηγή: vimaonline.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν