Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

Η “ηλιαχτίδα” κοντά στα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Η "ηλιαχτίδα" κοντά στα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

της Θάλειας Χούντα Δημοσιογράφου – Κοινωνιολόγου

 

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 π.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διεξήχθη η 2η ημερίδα Συγγενών Καρδιοπαθειών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η Ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και απευθυνόταν σε ασθενείς, γονείς, λειτουργούς υπηρεσιών υγείας και εκπαιδευτικούς.

Η ΜΚΟ «ηλιαχτίδα» συμμετέχοντας με την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ντόρα Κασιμέρη στο Τραπέζι 4 – Φορείς Υποστήριξης Ασθενών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και Προεδρείο αποτελούμενο από τους:

  • Σπυρίδων Ράμμος, Διευθυντής, Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα & Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων ΩΚΚ
  • Μαρία Παπαφυλακτού, Επιμελήτρια Β’, Παιδοκαρδιολογική – Παιδοκαρδιοχειρουργική ΜΕΘ ΩΚΚ και
  • Συντονιστή τον Δημήτρη Καραγιώργο, Δημοσιογράφο στην Εφημερίδας «Το Έθνος»

Η κυρία Κασιμέρη παρουσίασε το έργο που προσφέρει η «ηλιαχτίδα» εδώ και 3 χρόνια με πλήρη ανιδιοτέλεια και πολλή αγάπη στα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και όχι μόνο, φιλοξενώντας τα ίδια και τους γονείς τους (από 6 – 24 μήνες) στις εγκαταστάσεις του ξενώνα τον οποίο έχει & λειτουργεί η «ηλιαχτίδα» στην Πλ. Ν. Σμύρνης.

Η υποστήριξη των μικρών ασθενών δεν πρέπει να εντοπίζεται μόνο στην παροχή ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας, αλλά και στην ευρύτερη υποστήριξή τους, σε κοινωνικό επίπεδο (ψυχολογία, εκπαίδευση, επαγγελματική και οικογενειακή συμβουλευτική) ανάλογα με τη φάση που διέρχεται ο κάθε μικρός ασθενής και το οικογενειακό περιβάλλον του.
Στην Ημερίδα, εκτός της ΜΚΟ «ηλιαχτίδα» μετείχαν,

  • Ο Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» με την Πρόεδρο της κ. Αθηνά Κολτσιδοπούλου (Αθήνα),
  • Ο Σύλλογος Καρδιοπαθών Β. Ελλάδος «Παιδικές Καρδιές» με την Πρόεδρο της Χρυσούλα Τσικριτσίδου,
  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες με τον Πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Χόρτη (Αθήνα), και το
  • Το Χαμόγελο του Παιδιού με τον Πρόεδρο του κ. Κώστα Γιαννόπουλο.

H συμμετοχή της ΜΚΟ «ηλιαχτίδα» σε μια τέτοιας μορφής ημερίδα με το υψηλό επιστημονικό κύρος του Ωνασείου, δείχνει την ανάγκη της επέκτασης των δραστηριοτήτων της, με την δημιουργία ενός δεύτερου ξενώνα φιλοξενίας που θα καλύπτει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της.
Οποιαδήποτε προσφορά ακινήτου, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του έργου μας.

 

Πηγή: vimaonline.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν